When you get what you want but not what you need...

Tija sover.. eller nästan. Det är typ tusende gången idag men hon är ju som en lite bäbis... Igår gick det inte skitbra med henne. Anders jobbar på dagarna så nu är det min tur att vara ensam med henna och lära känna lilla Tija! Igår kände jag mig nog som världens sämsta hundägare.. skit kass.. Känns någorlunda bättre idag men det är inte lätt alls. Att jag går upp 06.00 varje morgon (vilket jag trodde skulle bli det största "problemet") känns knappt. Jag har vant mig vid det nu!


Snart kommer min kärlek hem!!! FANTASTISKT!
Ha det underbart!//
Ylva

Hur långt är ett snöre...

Tija sover på golvet bredvid mig. Första gången jag är ensam med henna så länge. Men det ska bli härligt!! Har knappt hunnit lära känna henne ännu ju. Jobbat hela tiden. MEN nu är jag ledig nio dagar!! Jääävlar den som tar ifrån mig de :P Vi ska åka buss idag så hon får testa på det! Det är bara tre busshållsplatser till min syster så det passar skit bra som start att vi åker dit!! Så fort hon vaknar så drar vi!

Igår fick jag lite panik :P Jag var trött och så kom jag på (med Anders hjälp) att vi förmodligen måste gå upp klockan 06.00 kanske 07.00 resten av våra liv... Inga sovmorgnar.. Men när vi är lediga samtidigt ska vi förmodligen ta varannan morgon så vi får sova ut någon gång. Vi har fått en liten bäbis..Tija blir ju som en bäbis.

Nej nu ska jag njuta lite grann. Luta mig tillbaka i soffan och bara ta det lugnt tills hon vaknar igen!
Ha det underbart!//
Ylva

2 DAGAR KVAR!

Godmorgon!

 En otroligt trött morgon. Ska till bussen om fem minuter och måste hinna dricka upp mitt kaffe först. Är ledig Torsdag o Fredag :) Längtar som en tok tills på Fredag! Snart är vår lilla valp här :)

Äh hade inte så mycket att säga känner jag så jag lämnar er med det!

Ha det underbart!//
Ylva

Kreativitet, luffarslöjd!

Får nog hämta våran valp redan på fredag förmodligen :) Herregud!!! Längtar så mycket nu :) Det är mycket som är spännande nu! Skriver mer  om de imorgon då jag själv vet mer :)

Min kreativa sida börjar komma igång lite smått. Lägger in några bilder på vad jag gjort hittils.


Hjärte-blompinne ala luffarslöjd! (syns dålig på bilden)

 

Tre krokar. Luffarslöjd.
 

Tre krokar i en. Också luffarslöjd.
Ha det underbart!//
Ylva

Om snart en vecka..!!

Var en overklig dag med en ambulans som hämtade oss imorse och sedan blev vi en stund på sjukhuset. Anders mådde inte alls bra :( Vi blev hemskickade efter en rad prover och prat med läkare. Allt är väl lite halv stabilt nu iaf. Det kommer att ordna sig det vet jag men det tar sin lilla tid.

På lördag (nästa vecka) ska vi åka till Örebro (eller västerås) för att hämta våran lilla valp :) Det är en fin liten långhårig schäfer som blir åtta veckor imorgon :) Ska bli så otroligt roligt och mysigt! LÄNGTAR!!!!

Ha det underbart!//
Ylva

RUBRIK

Klockan 08.00 ska jag befinna mig på hälsocentralen för ett blodprov sen kl 09.00 börjar jag jobba. Som tur är har jag en snäll syster som skjutsar mig till jobbet idag :) Gud vad jag önskar regn och åska! På kvällen iaf :) Tycker så synd om min älskling som får stå ute  i gassande sol hela dagarna. Men det känns kallare idag så vem vet!

Är ledig i helgen!! Längtar :) Då tänker jag planera in iaf en dag på stranden så då önskar jag självklart sol! Vill ju gärna hinna bli lite brun iår.


Ha det underbart!//
Ylva

VÄRMEN!

Godmorgon.

Klockan är strax halv åtta och värmen bara gassar på där ute & här inne för den delen. Blir en varm och förhoppningsvis glad och positiv dag! Känns hyffsat bra hittils! Men allt handlar om inställning. Sitter här och avnjuter mitt morgon te och ler! Jag känner mig seriöst glad inombords!

Jag älskar dig min skatt :)
Ha det underbart!//
Ylva

Colour

Idag blir det bilder.


Systerson Marquz på standen i stugan.


Moster & systerson








Skönt recept!




Vacker mårbacka


Systrar

Ha det underbart!//
Ylva

Godmorgon

Vet inte vad jag ska skriva men vet att jag bör skriva av mig lite innan jag exploderar. Det är ganska mycket nu. Mycket småsaker... och endel stora för den delen. Mina gamla metoder för mig själv fungerar inte längre. Är i nya hjulspår och det är läskigt. Läskigt och utvecklande.. (?) Ibland skulle det vara skönt med en tidsmaskin. Ta oss tillbaka några månader bara. MEN förmodligen har allt det här gett med sig några bra saker också. Och ingen har väl heller sagt allt allt ska vara enkelt hela tiden? Men en liten liten medvind då och då skulle absolut inte sitta fel..
Jag kanske bara inte ser när dom kommer.. kanske.

Ska alldeles strax till jobbet. Är jag pigg och det är varmt ut ska jag ta ett dopp i poolen på jobbet när jag slutat!



Min skatt, jag älskar dig!
Ha det underbart!//
Ylva

Tänkvärt!

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

 
Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det. Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.
 

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
 
Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
 
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
 
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
 
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
 
Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.
 
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
 
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.
 
Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
 
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
 
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
 
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0