Uppdatering sen sist'

Nedan: en liiiiten liten Tija sover!


Tija är som en kossa och käkar gräs när hon får tid över :p Hon kanske behöver de då hon byter ut pälsen nu och när vi inte hunnit borsta så tar hon bort de själv och sväljer vilket resulterar i att det kommer upp igen.. Borstade henne alldeles nyss och i nästan varje borsttag fylldes borsten med hår. Vill inte bortsa ihjäl henne bara så jag tog en paus och fortsätter ikväll.

Igår var det första kursdagen för oss. Allmänlydnad. Första kursen. Tija kändes ganska förvirrad, jag också. Svårt att lära henne när jag inte dirket visste jag vad jag skulle göra. Vi kom dit och alla skulle stå i en ring, hundarna sittandes vid vänster sida. Tija har aldrig träffat så många hundar samtidigt innan och absolut inte bara suttit i en ring. Hon fattade nada! Sen skulle vi gå med hunden precis som hemma. haha yeeah right. Precis som hemma..

Hon brukar dra i kopplet en del men absolut inte som igår. Såklart ville hon till alla andra och var helt uppspelt och förvirrad. Deras sätt att lära ut 'gå fint i koppel' kan säkerligen diskuteras. Inte något jag tänker diskutera djupare  här. Vi kommer förmodligen testa ett annat sätt: att stanna upp när hon drar och vänta tills hon kommer till oss samt vika av åt ett annat håll om hon drar. Behöver bara ladda på med en stooor portion tålamod.

Vad är mer nytt då? Vi har köpt bil. En automat. Och jag kör faktiskt! Helt otroligt haha! Inte överallt och hela tiden men jag kör betydligt mer än jag gjort på länge. Så det känns positivt :)



Mycket text jag vet. Behövde skriva ikapp och skriva av mig lite!! Ska slänga in en film senare i veckan på Tija där vi övar lite också :)
Ha det underbart!//
Ylva

Två år!!

Idag firar vi två år! <3 Min fina kärlek hade planerat dagen så fint :) På morgonen åkte vi till relaxen och hade det det hur mysigt som helst :) Efter badet kom vi hem och han hade skrivit iordning små ledtrådar som ledde till ett brev! Brevet fick jag inte öppna förens efter middagen på restaurang 'Helt Enkelt'. Huuur god mat som helst!!! För mig blev det en kycklingrätt och min kärlek valde biff. Kan verkligen rekomendera det stället :)



Efter middagen öpnnade jag brevet och inuti fanns två biljetter till Scream 4!! Läskig film de där! Kom in en med screamkläder på sig och skrämde upp publiken! haha. Nu ska jag mysa med min kärlek! Vi har haft en helt fantastisk kväll! Jag älskar dig :)
Ha det underbart!//
Ylva

Morgonstund har guld i mun'

Efter att min kärlek åkt imorse låg jag kvar och drog mig i sängen en bra stund! Tija kom och la sitt huvud i min famn och gosade! Så mysigt :)


Det är total dimma ute men det gör inget, skönt att inte behöva kisa och få rynkor (eller hur..!) haha. Jag är ju en sån människa som verkligen inte kan ha solbrillor. Hur gärna jag än vill så ser det inte okej ut! Men jag har klarat  mig endå (:p)  

Nu ska jag njuta av mitt morgon the :)

Ha det underbart!//
Ylva

mys kväll'

Gjorde en god variant på denna gulashsoppa idag.  Vart faktiskt riktigt nöjd! 



nedan: "min" variant

2 portioner

  • 1 halv lök, hackad
  • 2 msk margarin
  • 5 små potatisar, fint tärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1-2 köttbuljongtärningar (tog en köttbuljong och en hönsbuljong)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1/2-1 tsk kummin (kan uteslutas)
  • 100 g köttfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • snabbnudlar
  • chilisås efter behag

Gör så här

  • 1. Fräs löken med margarin i en gryta.
  • 2. Tillsätt potatis, tomatpuré, chilisås, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka tio minuter.
  • 3. Smula ner köttfärsen och koka ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Släng ner ett paket snabbnudlar (låt koka ca 2 min)
  • 5. Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.



Nu mina vänner ska jag göra iordning lite the, gosa ner mig i vår sköna säng och titta på 'en unge i minuten' :)

Ha det underbart!//
Ylva

Terapihunden'

Nedan: Världens finaste Tija

Har precis fått i mig lunch och sitter nu och dricker en kopp the :) Förmiddagen har spenderats i stugan. Vilken värme det är där :) Jackan åkte av fort och sen tog vi oss en liten promenix, så fint det är där :) För att komma till stugan kan man antingen åka segvägen (50 och 70 väg) eller den hemska snabbvägen (110km/h).

Det blev snabbvägen idag. Eftersom Tija var med i bilen så var jag tvungen till att vara lugn. Jag satt i baksätet med ungarna och höll blicken bakåt mot Tija näst intill hela vägen dit. Jag var lugn som en ko! Tror inte jag sa åt Mia en endaste gång att hon köra föra nära, för vingligt, för fort.. etc etc.. Jag är ju i vanliga fall ett nervvrak och håller i handtaget i dörren och panikar ganska rejält men inte idag! :) Kanske var det för att jag bestämt mig för att klara av det här! Jag har ju trots allt körkort själv :)

Så nu känns det ganska positivt :) Nu ska jag slappa i soffan. Kanske blir det med en bra bok!

Ha det underbart!//
Ylva

Se det positiva!

Sitter och äter makaroner med ost på och laddar upp inför senare idag. Vi ska nämligen finslipa på vårt material som ska visas för Vasaskolans elever på måndag. Hade jag varit modig så skulle jag varit där när dom sett det men.. nej :p Så helgen kommer att ägnas åt yrmedia!




Alltså igår när det var total storm här ute så tänkte jag att det blåser för att vårstäda lite. (positivt tänkande) Träden som är sköra ska ramla nu och sen så var det så blött efter en lååång vinter så det behövdes torkas upp rejält..

Men nu idag när det SNÖAR kan jag inte komma på något.. blev det för torrt av blåsten igår?
Fast nu ser jag faktiskt att det övergår i regn och det är ju bra :) En positiv sak till är att det hade blåst ner ett träd med videung på så jag tog några kvistar, det är ju snart påsk :)

Ha det underbart!//
Ylva

Börjar bli gammal'

Filmen i skolan var faktiskt jätte bra. Det var en föreläsning med Kay Pollak 'Att växa genom möten' hette den, mycket tänkvärt!

Jag är så sjujäkla trött, tror jag börjar bli riktigt gammal, eller förkyld. Powernappade en stund i min kärleks knä medan han spelade. Mysigt :)


Det är verkligen vår nu. Idag var det 15 GRADER VARMT!!! Helt otroligt :) Lökarna jag har satt ute börjar faktiskt sakta men säkert komma upp och visa sig :) Ska visa er när dom kommit upp helt! Det blir förmodligen as snyggt (;p)

Nedan: lökarna jag satt i höstas!


Nu ska jag hämta en dubbelnougat, ett glas iskall mjölk och sen bara vila en stund i soffan!
Ha det underbart!//
Ylva

GODMORGON'

Jag är redan i skolan. Börjar dock först om 30 minuter. Har lämnat in ansökan om att få mina betyg utskrivna och lite intyg och så!

Känner mig faktiskt hyffsat pigg och väldigt glad idag!! Kan nog bero på min tidiga födelsedags present från min kärlek! En allmänlydnaskurs :) Anmälde och betalade in till valboBK imorse!! Som jag längtar :) Ska bli såå spännande och roligt :) Vår första kurs! Man måste nog ha hund eller nått nörd intresse för kurser för att förstå min längtan. hehe.



Ni fick en liten morgon-uppdatering. Nu ska jag dricka mitt kaffe och bara ta det lugnt tills lektionen börjar! Då ska vi se på film :)
Ha det underbart!//
Ylva

VÅREN ÄR HÄR'

Har precis skickat iväg två mejl till GävleBk och ValboBk. Vill veta lite mer om olika kurser etc. Känner att jag verkligen skulle behöva en kurs för att lära mig mera. Dessutom skulle det vara roligt att träffa andra hundar/hundägare också såklart!



Har målat en gammal fyrverkerilåda idag som ska få blommor i sig så småning om (sjävklart i vitt). Vad för blommor är inte bestämt ännu men jag ska klura ut något! Tija har mest gnällt och tyckt att jag är sjukt tråkig som inte lät henne gräva som hon ville. Herregud vad jag fick öva på tålamod idag! Någon som har sådant över så är det bara att skicka hit :)

Nedan: Efterlägntad sommar! Bild tagen på Skansen -10
 

Om några timmar ska jag till skolan och efteråt funderar jag på att hälsa på min bror och se på 'polisen i strömstad' :)

Ha det underbart!//
Ylva

Duktig'

Om cirkus 45 min har vi tvättid och det är välbehövligt som vanligt. Tvätten förökar sig konstigt nog i garderoben hela tiden!!! Fast jag kan nog erkänna att det är lite små mysigt att vika tvätten, så länge ingen har sagt åt mig att göra det ..hehe

Jag passade på att måla staket stolpar på tomten idag också! Blev så mycket snyggare :) Har bara lite annat pyssel kvar som också ska bli vitt!! Sen ska jag sy dynor och annat smått och gott men det får bli senare. Min min bror förbi och vi tittade på några avsnitt ur 'Polisen i strömstad' och drack kaffe ! Trevligt trevligt!

Nu ska jag titta runt på sommarkläder & längta lite!!

Ha det underbart!//
Ylva

Ny vecka'

Sitter och avnjuter en god kopp the i väntan på att springa till bussen. Har en lektion sen ska jag hem och göra iordning en god lunch sen promenixa med Göööran! Funderar även på om jag ska tvinga hit min bror snart och filma lite! Vet inte vad Tija har kommit in i för stadie. Hon äter dåligt och känns inte riktig som sig själv... Men det går över snart hoppas jag!! Schäfrar ska tydligen vara lite fjolliga när det kommer till mat. Äh det ordnar sig snart!

Nedan: Madde & Tija

Ha det underbart!//
Ylva

GÅRDAGEN'

Sitter här och dricker en kopp the och kikar ut och ler lite för det SPÖregnar !! :D guuud så härligt! Nu måste ju snön försvinna och aaaaldrig mer komma tillbaka.. på flera månader iaf.

Födelsedagsfirandet hos Sanna var minst sagt trevligt :) En heeel del skratt och roligheter blev det under kvällen! Så mysigt :) Sällan man träffar alla brudarna samtidigt så det var jätte härligt!! (okej nästan alla då). Gick hem till Mia runt 22 tiden då jag skulle sova där. Det var inte det lättaste. Så svårt att somna när inte Anders är där plus att lilla William höll mig vaken. Han var inte jobbig alls det är bara det att jag inte är van så jag vaknade av minsta ljud han gjorde och lyssnade så att allt stod rätt till med honom! Go' ungen :)



Ha det underbart!//
Ylva

FREDAG'

Huvudet värker fortfarande men jag känner mig piggare i kroppen :) Min kärlek är påväg hem, skickade iväg han till affären först så vi får något gott till ikväll :) Blir förhoppningsvis soffmys och godsaker! Imorgon ska jag hem till Sanna och fira henne med resten av brudarna :D så jag hoppas jag är  pigg då!!

Tija är van att få gå ut lite när hon vill (på tomten) men nu är det geggit och regnigt så hon får inte gå ut där ensam förens det är torrts och gräset växt på sig. Hon har lite svårt att vänja sig vid det så hon gnäller mot dörren hela tiden trots att vi varit ute och lekt och gjort det som behövs redan! Gaah :p haha men det är bara att bita ihop och strunta i henne.

Nu ska jag däcka i soffan igen!
Ha det underbart!//
Ylva

HEJ förkylning'

Vaknar av att klockan ringer vid sju tiden. Mitt huvud dunkar, min vänstra hand är bortdomnad och vänstra delen  av min läpp domnar bort lite smått. Riktigt läskigt. Som tur är har känseln kommit tillbaka. Har lyckats åka på någon förkylning tror jag.  Mitt huvud sprängs snart. Hoppas vila hjälper.


Just nu regnar det ute! Hoppas snön försvinner och solen kommer fram så våren kan komma :D NU ska jag vila.
Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0