Dagen med stort D'

Hej mina fina bloggvänner! Sitter och väntar på maten som står i ugnen, Anders ska nämligen komma hem på lunchen idag :) Clara har somnat i babysittern så jag ska passa på att ta ut Tija en snabbis alldeles strax också :)


Vi körde lite magläge jag och mitt lilla gosebus imorse!

Ikväll mina kära vänner kommer mina efterlängtade hit!!! Det ska bli såå mysigt :) Tänkte bara titta in här en snabbis så vi får höras senare igen helt enkelt! Hoppas ni får en fantastisk dag :)
Ha det underbart!//
Ylva

bvc & vaccination'

Hej kära vänner! Imorgon blir Clara hela tre månader! haha, stora tjejen! Hon väger hittils 6010g och är 58,5 cm lång. Hon fick tremånaders vacciationen idag vilket gick jätte bra! Väntade mig skrik och tårar men hon märkte inte ens att Monica stacka henne. Så skönt :) Vi haräven  haft strålande solsken idag och riktigt vårväder! 


Clara hann slumra till i vagnen påväg till BVC.


Så glad för det härliga vårvädret!

Pia hämtade hem en joniseringsmaskin som ska ta bort lukten och dåliga partiklar i vår lägenhet så jag var iväg och lämnade den samt tog hand om disk och städade lite lätt där hemma! Vi skulle ju bara hit (till Pia) och hämta Clara på alla hjärtans dag när vi blev kvar här och vi har inte varit i lägenheten mycket alls så den va väl inte sådär jätte fräsch (stava?).


Hade ytterdörren öppen så mitt i städningen fick jag sällskap av Michis söta katt!

Annars så har vi fixat och donat här för imorgon kommer mina underbara systrar och min fina systerson Marquz! Åh vad jag längtat! Nu på kvällen blev det en kvällspromenad med Tija i vanlig ordning. Även om Tija kanske drar lite extra ibland så är det verkligen skönt att bara släppa allt för en skön promenad!


Promenaden avslutades med lite lek här med kompisen Nisse.
Ha det underbart!//
Ylva

Vårtecken'

Hej alla fina! Det blev sol idag så jag passade på att gå en underbar promenad med min dotter! Såg en hel del vårtecken nu, snödroppar å andra lökar som sakta men säkert kikar upp. Härligt! Skulle vilja åka hem till oss och se om några av mina lökar tittat upp också! Tar det imorgon.


Vårlökar som kikar upp!




Haha, lägg märke till tungan den ska alltid vara utanför munnen nuförtiden!


Torr asfalt och solsken! Helt fantastiskt


Tittar uppåt och ser detta!

Nu ska jag få i mig lite mat, sen är det dags för kvällspromenad! Hoppas ni fått en lika solig dag som oss!
Ha det underbart!//
Ylva

God natt'

Hej mina fina bloggvänner! Ska alldeles strax sova men tänkte skriva några rader till er först :) Det blev ingen promenad med Clara idag. De promenaderna tar jag bara när vädret tillåter men kvällspromenaden kan jag göra även om det snöar lite ;p Blev en timmes promenad med Tija och hon drog knappt något alls i kopplet! Väldigt skönt.

Clara har börjat prata mer och mer. Alltså jollra men nu är det i längre meningar! Så roligt att lyssna när hon väl börjar :) Å hennes underbara leenden man får! Ja smältet totalt när hon kör igång sitt charmspel!! Underbara bebis!!



Mina underbara! <3

Nu väntar jag på min kärlek sen ska vi krypa till kojs! Hoppas på sol imorgon så det blir en vagnpromenad med Clara!

Ha det underbart!//
Ylva

prommis'

Har snart surplat i mig mitt kaffe, väntar egentligen bara på att Clara ska ha mat för sen ska vi nämligen ut på en promenix jag & Clara! Det har blivit som en liten rutin nu att jag och Clara har vår promenad på dagen och sen tar jag ut Tija vid sju tiden för våran kvällspromenad! Riktigt skönt faktiskt :)

Vi har inte kunnat flytta hem efter branden utan bor för tillfälllet hemma hos Pia med familj. Det fungerar faktiskt riktigt bra :) Som tur var så fanns det ett rum ledigt till oss här :)


De här härliga vädret möttes vi av på vår promenad för någon dag sen! Underbart

Ser ni vad jag ser? Härliga knoppar!! Våran är påväg :)


Gosebebis imorse <3


Nu blev det matdags för Clara så vi får höras senare!
Ha det underbart!//
Ylva

våran dag

Hej allihopa! Tittar in här en snabbis.

Vi har precis lämnat Clara hos farmor och nu ska vi njuta av god mat och bara ha en mysdag/kväll tillsamans jag och min kärlek <3! Hoppas att ni också får en underbar dag med nära och kära!

Ha det underbart!//
Ylva

söndagspromenix


Tog en mysig prommis i Kvänum igår :) Så skönt ute och så härligt att få sol på sig! Ni får promenaden i bilder!







Foto: Moa


Foto: Moa

Idag har vi varit nere hos Elis på ett litet kalas för Domi som fyllde fem år idag!


Dagen till ära var Clara lite extra fin! Tunikan kommer från mina kära vänner i Gävle och stumpbyxorna har hon fått av moster Mia.


Pappa & dotter myser! <3


Nu ska jag & min kärlek taa ett mysigt bad innan det är dags för att sova! Imorgon väntar ännu mera mys och Clara ska spendera dagen med sin underbara farmor :)
Ha det underbart!//
Ylva

Fredagsmys'

Clara har precis fått i sig mat och ligger i min famn å snörvlar stackarn. Alla här i huset har åkt på en förkylning, men det är inte så konsigt med den här bitande kyla. Solen har lyst stort & fint nästan varje dag och jag kan inte längta mer tills förkylningarna släpper här så det kan bli en vagnporommis!! Vi gick inte på öppna förskolan denna veckan så jag ser fram emot nästa vecka och ska försöka ta mig dit då istället.

Lillgoset växer som en tok och idag insåg jag att 56 numera är för litet så de ska ner i lådor :) så mysigt att se så tydligt när hon växer!!

Handen har blivit mer och mer spännande :)


mor&dotter mys

Fredagen är här och kvällen bjuder på pizzabak och mys med allihopa nere hos Elis :) Nu ska vi iväg till affären allihopa för att handla godsaker inför kvällen!

Ha det underbart!//
Ylva

Skön dag'

Kära bloggvänner! Nu har det blivit ännu ett litet uppehåll i mitt bloggande. Natten mot lördag så vaknade jag ett på natten av att Clara skrek och ville ha mat. Gav henne mat och bytte hennes blöja som vanligt men jag reagerade på att det luktade bränd plast och tog ut Tija för att känna om det luktade likadant utomhus. Det gjorde det. Anders vaknade, knackar på grannen som inte öppnar och ringer därefter brandkåren som kommer. Dom får ut vår granne och det väller ut rök från dennes lägenhet!

Clara är verkligen våran lilla hjälte då hon förmodligen räddade våra liv den natten genom att vakna i precis rätt tid, grannen hade inget brandlarm så när vårat väl hade börjat tjuta så skulle det förmodligen vara för sent!! Vår underbara skatt! <3

Nåväl, nog om det nu! Vi åkte till Skövde idag för att Anders skulle göra lite ärenden. Tänkte passa på att gå en mysig promenad med Clara i vagnen tills han var färdig. Solen sken men kylan var bitande så det blev en kaffe och en tidning på ett café istället, blev himla mysigt ändå!

Påväg hem köpte vi ett set så vi kan gjuta av hennes fötter och händer :) Vill göra det nu medan hon är liten, det går ju så himla fort nu!

I bilen:



Trots att vi bökade med Clara å tog upp henne ur bilstolen å ner i vagnen några gånger så sov hon skönt ända tills vi kom hem ca 4 timmar senare!



Underbart med sol!

Nu ska jag njuta av en kaffe och bara ta det lugnt! Ikväll är det mys i soffan som gäller!

Ha det underbart!//
Ylva

Morgonmys'



Clara & jag passade på att ha lite morgonmys innan vi startade dagen!

Igår var vi hos BVC Monica för att mäta, väga och kolla så att allt är bra. Lillsnuttan växer så det knakar! Hon väger nu 5075 g & är 56,5 cm lång! Stora flickan :)

Ringde till babysimmet som jag anmält oss till eftersom jag inte hört något om det ännu. Blev nästan orolig att det inte skulle bli av! Men hon som svarade berättade att gruppen inte är färdig ännu och att jag får brev hem om info såfort det är klart :) Det ska bli så himla kul, längtar jätte mycket! Ska bli så roligt att träffa lite mer folk :) Igår när vi var hos Monica så berättade hon att det finns ungefär som öppna förskolan dit man kan gå, de har öppet ons-tors innan lunch så nästa vecka, om det inte är lika kalls om nu, så ska jag & Clara ta en promenad dit för att se vad det är!
´
Om en timme slutar Anders, då kan vi kicka igång en luuugn och skön fredag! Känns som att det blir en myskväll i soffan med gottgott! Clara har precis fått i sig mat och halvsover i sin babysitter! Jag ska ta en kopp kaffe och leta lite blominspiration på internet!

Ha det underbart!//
Ylva

Egen tid på morgonkvisten'

Hej mina fina bloggvänner! Datorn har som bekant inte mått så där jätte bra så därför har jag inte bloggat.

Känns ganska konstigt att sitta här vaken helt ensam, Clara ligger nämligen fortfarande och sover! Helt fantastiskt att få egen tid på morgonen.

Clara ammas nästan ingenting längre, jag kände en oro öven om mjölken var näringsrik (var otroligt vattnig och näst intill genomskinlig när jag pumpade ut), om hon fick i sig det hon behövde plus att vi båda blev nästintill genomblöta varje gång eftersom det var sånt tryck & Clara inte riktigt hann med. Så därför har vi mer och mer övergått till ersättning. Det fungerar jätte bra! Det blev en avlastning för mig med och mest påtagligt är det när vi hälsar på hos någon. Förut var jag tvungen att försvinna i minst 40 minuter när hon skulle ha mat men nu slipper jag det :) Man märker på Clara att hon är nöjd efter maten nu också vilket känns otroligt skönt!

Hon sover också  mer eller mindre hela nätterna. Det gör så mycket att iallafall få 6 timmars sammanhängande sömn! Jag känner mig inte som ett nervvrak på kvällarna längre. Förut kunde jag nästan bryta ihop så fort hon skrek på kvällen eftersom jag vaknat var fjärde timme hela dygnet.

Nu äter hon sista målet runt 22-23 tiden och vaknar vid 5-6 på morgonen och sedan somnar hon om när hon fått mat och torr blöja! Som jag nämnde tidigare så sover hon fortfarande nu! Härligt :)

Igår hade vi äntligen tid att åka iväg till apoteket för köpa en ny flaska till henne som tryckutjämnar själv och är större än de hon har nu.


Clara fick en fin flaska i rosa

Haha ser ni den söta hårtossen hon har i nacken! Va tvungen att visa er :)


Nu vaknade Clara här hemma. Vi hörs senare!

Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0