Åh va härligt'

Hej allihopa! Vår stackars dator har inte alls mått bra de senaste dagarna, därav dålig uppdatering på bloggen. Datorn är inte helt återställd men alla bilder, som jag förskräckt trott att jag förlorat (!!), verkar vara tillbaka men vi bör nog tömma hela hårddisken och börja om!

Nåväl, nog om det. Clara har blivit jätte stor!! Hon håller upp nacken själv när hon sitter i mitt knä! Jag håller händerna en bit bakom nacken som stöd ifall hon inte skulle orka, men hon klarar det!!! Vårt underbara gosebus! Så fantastiskt att vara med om alla härliga framsteg! Skriker på Anders så fort hon lyckas! Kolla kolla kolla kolla!! Hon kan! Hon håller upp huvudet själv!! Titta titta titta!!! haha. Han ler stort och säger jag vet!! :D 

Vi har jätte mycket bilder som vi vill framkalla
och sätta upp i ramar i hallen. Där har vi redan börjat med en tavelvägg som bara ska byggas på! Ska ta mig tid och gå igenom alla någon dag snart! Men en bild jag vet redan nu att jag vill ha är bilden under. Skulle nog vara snygg som canvas, eller vad tror ni?

 




Ha det underbart!//
Ylva

modiga'

Igår var vi modiga och såg paranormal activity 3!! Eller jag kan väl erkänna att jag knappt kollade på filmen, haha! Jag har blivit riktigt feg av mig, förut kollade jag alltid på skräckfilmer men nu är jag alldeles för rädd av mig. Så igår kväll tog vi in datorn i sovrummet och somnade till Avatar i bakgrunden!

Justja, till något helt annat, jag har bokat in oss på babysim som börjar någong gång runt vecka 10! Ska bli så spännande! Någon som har erfarenhet av babysim? Det ska bli så roligt att träffa lite nytt folk och spännande att se hur Clara reagerar på att bada & träffa massor med bebisar!



Hon ligger här bredvid och sover så fint, så jag funderar på om jag ska passa på att få iordning klädprojektet som jag påbörjade igår. Vi får se! Vi hörs igen senare under kvällen!
Ha det underbart!//
Ylva

Klädhögar'

Sitter här och ska alldeles strax få i mig en lite sen lunch! Har börjat rens ut kläder som är för små för Clara nu! Jag vet ju att hon växer men det blir så mer tydligt när man måste rensa ut sånt som är för smått!! Mitt i allt rensande så ville Clara ha mat och efter det har hon varit lite halv kinkig så kläderna får ligga på sängen och i lådor ett tag till och vänta. Känner att det här är en segar dag. Blir nog ett bad och tidig kväll för min del.

 

dagens lunch: tonfiskröran jag pratade om!

Ha det underbart!//
Ylva

Clara två månader'

Idag blir vår lilla Clara två månader! Tänk vad tiden går fort och hennes utveckling spurtar på :)




Det här har hänt hittils:

Hon ler när vi pratar med henne
Gråter med tårar
Är stark i nacken när hon ligger på mage
Följer oss jätte bra med blicken
Älskar när man sjunger eller läser saga för henne
Hon jollrar och älskar att titta på sin babymobil över sängen och sitt babygym
(hon tjuvtittar även på tvn ibland.. ;p)

Det här vad det jag kunde komma på just nu. Nu ska jag bädda ner mig bredvid min kärlek som sover så sött redan :)
Ha det underbart!//
Ylva

i väntans tider'

Har precis ätit lunch och ska avnjuta en kopp kaffe & titta igenom trädgårdstidningar!! Kan verkligen drömma mig bort. Just nu bara längtar jag tills alla lökar jag satt ska blomma upp! Men först tänkte jag visa lite bilder från dagens promenad. Clara fick umgås med sina fastrar Elis & Michis medan jag & Tija tog en prommis i solskenet!




I väntan på våren!


Ha det underbart!//
Ylva

Innan hon vaknar'

Smiter in här en liten sväng innan Clara vaknar. 

Vi kom precis tillbaka från BVC och det gick jätte bra!
Clara har blivit stark i nacken och pratade fint med Monica. Hon har växt jätte bra också. Hittils har hon lyckats komma upp i 55,5cm och väger 4605g!


Vi fick på oss lite härligt solsken innan vi gick in till Monica!

Innan vi åkte städade jag iordning bombnedslaget som lyckats bli här hemma under helgen, jag klarar inte av när det är stökigt längre känner jag. Min energi rinner ut direkt! Men nu är det rent och undanplockat :)


Har skrivit en liten matlista för veckan, jag tycker det är lite smidigare att ha klart vad man ska äta. Blir förmodligen lite billigare att handla också eftersom man bara handlar det som verkligen behövs! Är annars väldigt bra på att stoppa ner massor med godsaker i korgen när jag handlar. 
Dagens mat blir tonfiskröra m. grönsaker & tagliatella toppat med basilika och ost. MUMS!

Maten är färdig, nu väntar jag bara på att min kärlek ska komma hem från jobbet!

Ha det underbart!//
Ylva

läskig morgon'

Godmorgon på er! Såfort Anders åkt till jobbet så fick jag av någon dum anledning upp en läskig film i huvudet. Paranormal activity 2. Ryser bara jag tänker på de namnet. Ringde Anders och nästan direkt efter att vi lagt på börjar Tija att morra.. åt ingenting? Det läskiga är att i filmen är det en schäfer, en bebis å en läskig vindslucka som dom spikat igen, precis som vi! USHA!! Vågade faktiskt inte sova längre idag, ha ha. Jag är ganska fjompig när det gäller sånt där.




Vi myser ner oss i soffan istället framför tvn! Ha en mysig morgon allihopa :)
Ha det underbart!//
Ylva

En promenad i strålande solsken'

Dagen började ganska grå så jag planerade för en mys&fixar dag inomhus för Clara och mig. Få undan lite tvätt och så. Men, strax efter lunch så sprack det upp och solen tittade fram! Vi passade då på att gå ut, få lite frisk luft i lungorna och härligt solsken på oss! Det ger sån energi, även om det bara är en kort stund, att gå ut och få lite solsken på sig!!


Clara strax redo för promenix! Den härliga mysdressen fick hon av Tant Sanna!  





Clara myser i vagnen.


Längs promenaden, åkrar så långt ögat kan se!



Nej, nu ska jag mysa ner bredvid min kärlek i sängen! Imorgon är det fredag, inte långt till den härliga helgen med andra ord!
God natt på er så länge :)
Ha det underbart!//
Ylva

Hon växer så det knakar'

Kvällen spenderade vi hemma hos farmor Pia :) Mycket mysigt! Faster Gabbi läste massor med sagor för vårt lilla mysgos! Clara somnade efter att hon läst halva första sagan :) Igår somnade hon till Mumintrollen, får se vilken det blir ikväll!

När jag skulle ta på en ny pyjamas eftersom den andra hade blivit lite blöt insåg jag att hon faktiskt växer ;p Den va aningens för liten!! haha Så härligt!!



Nu när jag alldeles strax tänkte ge henne mat innan det är dags att sova så kände hon för att slumra till lite i babysittern här bredvid! Tänker nog faktiskt väcka henne snart så hon får ny blöja, mat å sen bli nerbäddad i sin säng å sen så ska jag gosa ner mig bredvid min kärlek som redan sover i vår säng!

Ha det underbart!//
Ylva

Åh, energin är tillbaka!!

Blev en kort prommis idag med Tija & Clara i vagnen då det är skitkallt och blåsigt ute! Vill inte gärna vara ute länge med lillgoset då!

När vi kom in så fick jag en härlig energikick! Satte Clara i babysittern så hon kunde titta på de underbara babygymet som hon älskar! Jag startade rix fm's webradio och körde igång!

Jag hann damsuga, köra diskmaskinen,köra en maskin tvätt, hänga tvätt, köra igång diskmaskinen, moppa golv, vädra lakan å bädda rent i sängen innan Clara kände att hon tittat färdigt! Efter det roade vi oss med att ligga på mage å öva upp nacken :) Hon är såå duktig våran lilla sötnos!!





Min kärlek kom hem med en underbar orkidé till mig idag! Helt fantastisk är han :D Jag älskar dig Anders!!

Ha det underbart!//
Ylva

Hos bvc'




Det gick jätte bra hos doktorn! Clara väger nu hela 4170 g!! :D Å hon är 54 cm lång! Hon växer så det knakar just nu!! :) Såå mysigt! Hon har även börjat jollra mycket mer och ler mera nu :)





Ha det underbart!//
Ylva

spöregn'

Det här med Claras mat är verkligen inte lätt. Man har ingen aning om hur mycket hon får i sig när man ammar eller om den är energirik etc etc.. Hon fick lite ersättning idag igen då hon bara skrek och skrek två timmar efter att jag ammat henne. Testade som vanligt med blöjan, rapa osv först men inget hjälpte. Jag testade med 30 ml ersättning vilket hon surplade i sig glatt. Hon var inte nöjd med det så jag gav henne 60 ml till och då blev hon mätt och belåten!

Senare idag ska vi till doktorn med Clara, vanlig kontroll som man går på. Ska bli kul att se hur lång hon blivit och vad hon väger nu :) Hon börjar faktiskt bli stor nu!

Blev ingen långprommis med Tija på lunchen. Det spöregnar ute och blåser så det kändes inte rätt att ta ut Clara i det här vädret. Elis kom upp och passade Clara så att jag kunde ta ut Tija en snabbis :)

Ha det underbart!//
Ylva

MYS'



Kom precis in från min & Tijas kvällspromenad! Älskar när det är kallt ute, is på marken och ljudet av att man går på grus!! Härligt :) Precis så var det ikväll. Det var skithalt också men det blir ju bara som ett plus i kanten eftersom man då måste spänna benen mer, lägg till en draghund också och balansen ställs på sin spets!!
Ha det underbart!//
Ylva

att amma eller ej'

Clara har varit ganska svår att lägga på dagarna nu den senaste veckan. Hon har varit otroligt trött men inte kunnat somna & skrikit sig hes ca två timmar efter att jag ammat henne. Vi har försökt att rapa henne, bytt blöja och sånt men inget har fungerat. Igår var hon totalt förstörd vid 23 tiden, hon grät och grät stackarn :(

Hon hade fått mat vid nio tiden på kvällen och ätit i kanske 40 minuter då. Men vi testade att ge henne ersättning eftersom hon förmodligen inte blev mätt av min mjölk. Hon klämde i sig 100 ml innan hon blev nöjd! (för er som inte har  ett hum om hur mycket det är så kan jag säga att det är skit mycket mat ;P särskilt om man ätit för två timmar sen!!)

 Kändes faktiskt riktigt jobbigt att hon surplade i sig 100 ml utan vidare när hon nyss fått mat av mig. Såklart var det skönt att se att hon åt & att veta att det var därför hon skrek sådär men samtidigt så känner jag mig ändå otillräcklig. Kom nog en tår eller två från min sida.

Imorse när vi vaknade vid halv sju av att Anders skulle upp så var mina bröst sprängfyllda & läckte (det brukar inte hända). Hon åt då i fyrtio minuter innan vi somnade om för att vakna kvart i elva. Då var brösten sprängfyllda igen!! Hon åt då i ytterligare fyrtio min!! Nu sover hon i sin babysitter bredvid mig :)

Nedan: Clara övar upp nacken :) <3




Ringde till BVC Monica för att få råd! Hon är helt fantastiskt och jag är så glad att hon är vår bvc sköterska :) Hon skulle ringa mig på fredag igen efter att vi varit hos doktorn så vi får se hur det går då!

Ha det underbart!//
Ylva

hurtbulle prommis

Idag var alltså dagen jag skulle börja ta ut Tija ensam då Anders jobbar igen.

Blev ett mindre projekt men snälla (faster ;P) Michis hjälpte till och passade Clara så att jag kunde fixa ihop vagnen, bädda den & ta ner Tija så vi kunde gå våran promenix!

Bäddar ner mysgoset Clara i vagnen men inser ganska snabbt att vagnen knappt har någon luft i däcken. Precis då kommer Pia & Elis så jag kan springa iväg och leta pump. Man kan tydligen inte ha en vanlig hederlig cyckelpump utan måste pumpa på en mack. Då vi inte har en mack så nära så jag kan gå dit fick vi klara oss ändå och det gick superbra!

Tija drog ganska mycket i början och jag blev så arg på henne och slängde ur mig något jätte dumt som man egentligen inte får säga.... Tija blev då helt plötsligt förvandlad till en myshund och gick fint bredvid mig och tittade på mig hela tiden! Förstår hon var vi säger? he he. Hon vet innerst inne att jag såklart älskar henne jätte mycket och skulle inte byta bort henne mot något i hela universum!!

Promenden blev härlig & mysig så jag tror det här kommer att gå superbra :)
Nedan: Januari-(vår!!) 2012





Ha det underbart!//
Ylva

<3

Ovan: Vackraste Clara, min skatt! <3

Imorgon börjar min kärlek att jobba igen efter en tids ledighet. Ska bli spännande att se hur det går med Tijas promenader. Får ha fickorna fulla av godis så kanske hon tycker det är trevligare att gå bredvid mig än att skynda sig så långt före hon bara kan. Hon tror nämligen att hon är en draghund. På våra egna små kvällspromenader som jag försöker ha med Tija så intalar jag mig själv att hon drar så för att jag ska gå fortare så jag förbränner mer så mitt härliga extra mysfläsk jag fått nu ska försvinna :) Det blir lite roligare då!

Men när Clara ska vara med på våra promenader eftersom Anders jobbar igen så kör jag med hundgodis i fickorna :) Dragkampen spar jag till kvällen!


Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0