stödbälte kanske?

Igår blev jag hemma från jobbet då jag kände mig sjuk och min mage spändes så jag trodde den skulle spricka! Efter att jag sovit lite till så blev det bättre :)

Imorse när jag vaknade hade jag så sjukt ont i ryggen och magen var så spänd! Tror på att ett stödbälte (?) skulle sitta fint just nu! Magen växer och växer och jag förstår inte hur min stackars otränade rygg ska klara att bära upp allt på framsidan ;p






Veckans magbild kommer imorgon. Just nu är det sängen som står på schemat. Imorgon ska jag jobba tre timmar på morgonen sen är det en heldag med familjen i parken som väntar :) God natt!
Ha det underbart!//
Ylva

Duktiga tjejen'

Gick ner på affären tidigare för att köpa lite levergodis till Tija så hon blir mer peppad på våra promenader, det var slut så en påse frolic fick duga :) Jäklar vad hon är följsam när det är godis med i bilden :) Gick en härlig helt dragfri promenad utanför gården nyss :) Så trevligt så!

haha kom att tänka på hundkursen vi började på förut. Där använde de flesta godis till allt dem gjorde utom vi, någon enstaka gång kanske vi hade det men för det mesta inte. Vi vet att hon är grym när vi har godis med eftersom hon är en riktigt godisråtta och vi hade kunde utnyttjat det och visat hur "duktig" hon är men då blir vi bara godisautomater till slut.

MEN nu tänker jag trots allt ha godis med mig som ett extra hjälpmedel men avvänja henne sakta och inte sluta helt tvärt med det. Blir även lättare för min bror som är hundvakt på dagarna att ha hand om henne då :)


Åååh min lilla godisråtta :) Hon satt med godisen på nosen ändå tills jag sa varsågod, så duktig så ;p



Ikväll är det plugg och packning som står på schemat här hemma :) Den 12:e augusti har jag prövning i MA C kursen vilket jag verkligen måste klara nu!!
Ha det underbart!//
Ylva

Gravid vecka 22

Jag var helt slut igår efter jobbet så veckans magbild får ni idag istället. Har börjat få ont i ryggen (ländryggen?) på mornarna så jag funderar på att köpa ett stödbälte av något slag.

Det har även börjat klia i ben och fötter på kvällskvisten så igår kväll satt jag med fötterna i en hink med kallvatten för att kunna koncentrera mig på filmen jag & min kärlek tittade på. Ska testa med stödstrumpor som kanske hjälper mot detta! Har ni tips så ge dem mer än gärna :)


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

HÄR kommer veckans magbild:


Den dåliga uppdateringen under veckorna beror på att jag jobbar hela tiden & har ingen ork över! Blir bättring på det framöver :)

Ha det underbart!//
Ylva

samla-nya-krafter-promenad!

Gårdagskvällen spenderades hemma hos Sarah med alla tjejerna :D (nästan då) Vi åt enchiladas och pratade igen oss! Det var en hel del som hänt sen sist vi alla sågs, vilket känns som en evighet sen! Det var riktigt mysigt att träffa alla :)

<3


Tija & jag kom nyss in från en riktigt mysig promenad! Vi gick vår vanliga rutt runt ängen här nedanför! Så härligt när det knappt är någon annan ute. Det enda man hör är hur vinden blåser i träden och man känner hur solen värmer! Sen är det såklart himla mysigt när Tija går fint brevid mig, fick ibland kolla ner så att hon verkligen var kvar ;) Sen att lilla bebisen sparkade då och då för att göra sig uppmärksammad är ett stort plus :D Det var verkligen en promenad som gav ny energi!! Så härligt :)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och vara lite onyttig och äta goda kakor och dricka saft! Sen ska jag laga mat då min kärlek kommer hem från jobbet och äter lunch med mig idag :D <3
Ha det underbart!//
Ylva

Hurtig dag'

Jag vaknade nästan halv åtta imorse och inser att jag försovit mig. Ringer till mig chef som säger att jag kan vara hemma idag. Vi jobbar bara 7-10 på helgerna och det var inte så mycket folk i parken igår så det var ingen större fara. 

Vi har tagit bort vårt staket, tagit upp stenplattor vi lagt på tomten, kört det till mamma och sen klippt det halvmeter höga gräset här utanför idag :p Så nu har vi ingen tomt längre. Känns skönt att börja packa ihop sig lite smått! Vi flyttar ju faktiskt om cirkus en månad!! Som jag längtar :)

Imorgon ska jag jobba, ska verkligen inte försova mig då!!, och senare under dagen ska vi packa ihop lådor med saker här hemma!

Nu ska jag sätta mig i soffan med chips&dip, hemmagjord rödvinbärs-saft och bara mysa med min kärlek! <3


Nedan: Mina bästa! <3

Ha det underbart!//
Ylva

Gravid vecka 21

Idag är det fredag och början på graviditetsvecka 21! Magen växer i stadig takt nu :) Så mysigt! Barnmorskebesöket igår gick jätte bra :) Vi ska ju flytta neråt i landet i slutet av augusti så det här var sista gången jag träffade den barnmorskan vi har haft tills nu. Skulle gärna ha med henne när vi flyttar men det går ju inte, men jag tror vi kommer få en minst lika bra barnmorska där nere! Lillen i magen sparkade på rejält när jag var på mötet :) Riktigt mysigt!

Nedan: Magen i vecka 21.


Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Vi ska överraska Anders farmor/farfar med att vi flyttar ner så berätta inte detta för dem :)

Ha det underbart!//
Ylva

Godmorgon

Nej man vänjer sig aldrig vid att gå upp kl 05.00 varje dag. Känner verkligen hur jag längtar mer och mer till augusti!!! Kan tiden gå liiiite fortare? Imorgon har jag tid hos barnmoskan så det blir äntligen en liten sovmorgon. Har tid halv 10 och åker till jobbet efter jag varit där.

Måste hitta något som gör en peppad. Kanske kommer snart..

Skriver mer när jag är lite piggare och härligare :p
Ha det underbart!//
Ylva

Ledig lördag :)

Upptäckte för någon dag sen att min mage fått någon konstig rand! haha. Ingen hormonrand utan mer en hårig-rand som går från naveln och uppåt (inte nedanför som en "raggarsträng").  Min mage är alldeles luden och värre kommer det nog bli. Pratade med flera gravida som kände igen sig och också har ludna magar . Det kom över en natt också haha! Men det är väll alla hormoner som spökar runt i kroppen nu! Någon annan som känner igen sig?
Så nu har jag delat med mig av den mysiga infon :) Ni måste ju även få veta graviditetens baksidor haha! 

Nu ska jag ta mig till bussen och ner på stan för att möta min bror :)

Ha det underbart!//
Ylva

Gravid vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.





Prövade lite mamma kläder på h&m tidigare idag och jäklar vad jag är tjock!
Hemma har vi ingen helkroppsspegel som sitter uppe (den står inklämd i klädkammaren) så jag ser ju bara magen uppifrån hela dagarna men på h&m har dom speglar från alla vinklar och vrår!! Herregud säger jag bara! När hände det? ;p haha men det är så mysigt så :) En tröja fick följa med hem från h&m! Visar den senare!

Idag är det äntligen fredag och nu väntar pizza och soffmys heeela kvällen :D
Ha det underbart!//
Ylva

Fredag!! Tack

Tidigare skrev jag att man nog vänjer sig vid att gå upp kl 05.00 men jag tvivlar starkt på det just nu. Känner mig tröttare än någonsin. Vore det inte för våra jäkla högljudda illalåtande väckarklockor så skulle jag sussa så skönt nu! haha.

Idag går vi in i vecka 20 men det får ni höra mer om efter jobbet!

Ha det underbart!//
Ylva

God natt :)

Som det spänner i magen nu herregud alltså, känner mig mätt och tjock :P  Tror det bor en liten karateunge i magen för den sparkar och har sig rejält :) Mest på morgonen, kvällen och när jag åker bil! Så mysigt :) Igår (tror vi) kände Anders den lilla sparka för första gången också!

Känns skönt att komma i säng i tid för en gångs skull! Imorgon är det fredag och sedan väntar en lugn och skön vilohelg :) Känns verkligen som om jag behöver det.

Imorgon går vi in i vecka 20 :)
God natt på er :)
Ha det underbart!//
Ylva

torsdag 05.44

Godmorgon!

Det är en riktigt trött morgon här hemma. Har precis fått i mig frukost och ska alldeles strax iväg till jobbet. Snart helg :) Känner redan nu att lördagen kommer gå åt till att ta igen massor med sömn!


Förstår inte hur människor får dagarna att gå ihop. Upp 05.00 jobba till 16 och vara hemma kanske vid 17.30 om man har tur.. Sen orka laga mat och vara trevlig. Sen lite tvätt och städ på det!! haha herregud!! Man kommer förmodligen in i det men just nu känns det som att man aldrig vänjer sig!

Nej nu måste jag skynda till bussen i vanlig ordning!

Nedan:
Mysiga familjen!
Ha det underbart!//
Ylva

Första magbilderna!

Tror att jag måste blivit ganska mycket tjockare under natten! Idag på jobbet kommenterade de flesta jag stötte på att jag börjar bli rund om magen nu.

På fredag går vi in i vecka 20 och då ska jag mäta mig runt magen å väga mig för att se om jag blivit större. Fick en träningskick alldeles innan jag blev gravid och tänkte att nu jäklar ska jag träna så vi mätte och vägde mig då så nu kan jag jämföra med det! 

Just nu känns det mest som om jag har en "jag-har-ätit-för-mycket-pizza" mage! Känner mig faktiskt ganska tjock, inte fint gravid tjock som jag trodde att man skulle känna haha! Äh åt för inte allt för länge sen så det är nog mättnads känslan som gör det.

Kommer lägga in ny magbild varje vecka (varje fredag då vi byter vecka då) och här nedan är dem vi hittills fotat:




Ha det underbart!//
Ylva

Vår lilla skrutt!

Efter en lång paus är jag tillbaka här på bloggen.

Den 25/3 tog jag ett graviditets-test och plussade!! Idag är jag i v.19 (18+4) och vårt BF datum är den 1 december 2011. Efter ett ultraljud igår (som visade att allt var jätte bra) bestämde vi oss för att berätta!

Nedan: Ultraljud v.19 (18+3) Vår lilla skrutt <3


Nu ska jag få i mig lite mat!! Skriver mer imorgon!
Hoppas ni vill följa oss på den här resan :)


Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0