Lite duktig !

Måndagar är jag oftast ledig. Det var en sån måndag idag :) Vaknade av att pappa ringde och väckte mig. Kunde inte somna om efter det så jag gick upp och gjorde frukost/lunch. Har även varit duktig och skickat in två engelska uppgifter till min lärare. Känns skönt! Lite skolarbete borta från den stora högen jag samlat på mig. Men jag ska ta itu med dom också! Har bara en paus nu och ser på Unga mödrar. Spännande program hehe.

Skriver kanske lite sen

Ha det underbart!//
Ylva

Ni släckte väl?

Igår var det Earth hour. Alla skulle släcka lampan mellan 20.30-21-30. För dom som ville kunde man mysa i mörkret på stortorget i Gävle som det så fint stod i tidningarna dagarna innan. Vi kikade in på stortoget och fick ett ljus i handen när vi mötte folkmassan (60 pers).

Vi lyckades hamna i tidningen. Vi syns inte as bra men vi vet att vi står där :P På första bilden kan man ana mig, Anders och Robert långt bort och på andra och tredje ser man Marblan respektive Mia.
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.1918492-stamningsfull-kvall-for-miljon (länk för er som vill glo)

 Ungefär som när jag och Pickless köpte våra första mobiler med kamera. Vi va på skansen och tog ett foto av några älgar. På bilden såg man någonting som kanske kunde vara ett djur. Vi sa: Men vadå, vi vet ju iallafall att det är älgar, man ser ju nästan. haha

Våra egna bilder:
Robert står och njuter av skönsången från Jazztjejerna.


Ljusen vi fick när vi kom dit.

 

Ha det underbart!//
Ylva

bilder bilder bilder

Om ni någonsin har tapetserat så vet ni hur fuktigt det blir efter tapetklistret. Man ser att rutan är alldeles fuktig. Kändes som man satt i djungeln :P



 



Fixade och donade lite i fönstret :)



Joakim och Linnéa när vi är ute på påskris-jak!








Söta Marblan drog till med ett stort leende när vi testade Smile-shutter grejen på min mobil!






Ha det underbart!//
Ylva

Måste testa!

Idag blir det påskmiddag hos oss. Man köper i grisen i säcken så därför måste vi testa påskmaten innan och se så den är ok!! Ska bli såååå gott!


Ha det underbart!//
Ylva

tapetseringen klar!

Sovrum 1 före och efter!
                                                                     
  





Sovrum 2 före och efter.
                             





V-rum före och efter.
                                           










Köket före och efter.
                                            








Ha det underbart!
Over and out






Ha det underbart!//
Ylva

Ni släcker väl ikväll?

http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2010-startsida Kl 20.30 släcker vi lampan. Det kommer hålla på i en timme! gå in på hemsidan för att veta mer!


Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Mitt i renoveringen


Tänkte inte skriva mycket alls. Ni får lite bilder istället. Vet inte hur tydligt det syns men det ser förjävligt ut här ! Men skönt att det äntligen blir av, har längtat sååå länge! Snart blir det nytt och fräscht!



                                 

Sovrum numero 1 före renovering.                Samma rum mitt i renoveringen. 
                                                                  Inte mysigt att sova mitt i rummet.



                                          

Sovrum numero 2 före.                                        Samma rum mitt i renoveringen.







                                       

V-rum före                                                        v-rum under renoveringen





                                   

Köket före                                                      Köket under renoveringen.

 

 

Vet inte alls om ni tycker det är spännande men tänkte att jag visar före, under tiden och efter-bilder! Det är så sällan jag har bilder i bloggen så tänkte börja med det. Kommer bli mer spännande än dom här, hoppas jag
he he.


Ha det underbart!
Over and out

 

Ha det underbart!//
Ylva

Ja, va säger man?

Det snöar igen. Fast idag känns de ganska vackert. Som första snön porlar flingorna sakta sakta ner. Fast måste erkänna att jag gav ut ett "Va faaan" när ja såg snön tidigare imorse

Målarkillarna eller tjejerna har inte kommit ännu. Trodde dom skulle börja så omänskligt tidigt som sju imorse. Jag hoppas bara dom kommer innan jag måste åka till skolan. Vill hinna berätta vilken vägg som ska vara fondvägg. De kanske inte hinner tapetsera idag heller. det är ju massor med förarbete förstås.

Nu ska jag sitta här på golvet och titta på tv en stund :) Allt står ju i mitten av rummet!

Texten vart fet stil, kan inte ändra tyvärr !

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

Ljusa tider!

Idag åker jag till skolan för att skriva engelska prov. Jag ska titta igenom det lite extra starx så att jag kan det jag ska. Solen skiner ute! Tack för det :) Hoppas bara snön försvinner fort.

 Anders och jag har gjort en deal. Mina kära vänner vet att jag inte kör bil och är fruktansvärt rädd för motorvägar. Det låter töntigt MEM nu ska jag göra någonting åt det. Så fort snön är borta och asfalten är torr ska jag köra bil igen med min kära Anders! Upp på hästen igen! Inte för att det någonsin gått dåligt när jag kört, vet faktiskt inte alls varför jag är rädd. I början för att köra sen för att åka bil. Osäkerhet kanske. Men som sagt så ska vi råda bot på det snart! Känns jätte bra :)

Ikväll ställer vi alla möbler i mitten av alla rum så målarna kan göra sitt imorgon när dom kommer! Ska bli så spännande :) Nya tapeter i alla rum, nya golv, ny målade luckor samt bytta handtag i köket och målade tak! Finns så mycket olika tapeter så det är ganska svårt att välja. Har åkt dit och kollat fleeera gånger. Mina kära syskon har varit tålmodig och följt med mig och gett goda råd :) Tack!

Ni får se när allt är färdigt! Har ju en ny fräsch mobil nu med tillhörande kamera som fungerar :)

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Och dääär var våren borta....

vaknar upp och tittar ut genom fönstret. Vitt vitt vitt. helvetes snö fan skit.. svårt att tänka sig att det var sol och varmt igår och ingen snö..nästan. Jävla vinter.. idag är ja på klagohumör så de skriker om det. piss dag. Ska iaf iväg till Gööööööran senare, det ska bli najs :) Va jag ska göra under tiden vet jag inte.. sova? Är så fruktansvärt uttråkat. finns ingenting att göra. Blir nog sova enda

Bye bye
Ha det underbart!//
Ylva

Så blir man gladare!

Våren är på intåg just nu. Det regnar lite lätt men det gör faktiskt ingenting. Ganska skönt faktiskt! Ikväll kommer mina kära vänner Madde och Sanna hit :) Det ska bli så trevligt!

Anders, Martin och jag har börjat jogga. Är väldigt stolta över mig och Anders! Vi joggar alla dagar i veckan utom torsdag då jag går i skolan i princip hela dagen (8.30-21.00 med några håltimmar). Det kan behövas en vilodag i veckan, varken mer eller mindre. Vi har en runda vi joggar som är cirka 1,2 km lång, perfekt runda! Vi har joggat 2 ggr nu och man kan reda känna skillnad. Kroppen känns fastare, humöret strålar och energin är på topp!

Vi har viljat träna en längre tid nu men inte haft råd med något gym kort. Men man kan faktiskt ta tag i saker ändå. Man måste inte jogga heller. Gå en promenad bara! Endorfinerna i kroppen sätter igång och man blir genast piggare! Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder kan lätt låta som en klyscha men i själva verken så är det ju så. Ut och spring även om regnet står som spön i backen! Det är en befrielse.

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

Dagens rubriker...

Kommer hem från skolan vid 21.30. Helt slut. Massor med information från lärare som jag ska lyckas behålla i min hjärna på nått vänster. När jag kommer till svenska lektionen ger läraren oss papper och ber oss att skriva en krönika. Bara sådär helt endå. Hur i helvete skriver man en krönika var min första tanke. Tänke att det borde vara lite som bloggspråk. Finns väl massor med små "genren" inom krönike världen också och då kanske bloggspråk är en (?). Jag tänkte skriva en rolig bra och klok krönika. Tror dock inte jag lyckades med det. Vet inte ens om det var en krönika jag skrev ner på dom knappa fem sidorna.

Jag tänkte att om jag skriver av mig lite nu så kanske hjärnan släpper plats åt den nya massiva informationen jag fick idag. För jag har verkligen helt slut på energi nu. vore jag en mobiltelefon skulle jag pipa för fullt och skrika efter batteriladdaren. Mat och sömn är väl våra laddare men jag orkar inte slänga ihop något sådant nu. Tror faktiskt inte jag skulle orka äta ens. Nöjer mig med mitt goda te!

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

det är inte alltid en dans på rosor

Är så fruktansvärt trött idag. Vaknade runt tio tiden och åt en lunch vid elva sen somnade jag snabbt på soffan igen. Ögonen ville inte vara öppna längre. Hade konstiga drömmar och vaknade av att Anders frågade om vi skulle se på fotbollsmatch borta vid planen här. Vi gick ut i kylan och såg första halvlek sen handlae vi så ekonomiskt vi någonsin gjort! 

Läste Jessicas blogg om att det inte är så lätt att bo med någon. Det är sant, det är inte alltid en dans på rosor varken att bo med någon eller ha ett förhållande. När vardagen kommer ikapp, pengarna tryter och fantasin ligger i vilo läge då är det inte lätt. Därför ska vi nu prioritera saker annorlunda. Åka och bada, bowla, gå ut och ta en öl eller kanske gå på bio ist för att kanske köpa den där nya hyllan till lägenheten. För vad spelar den där snygga hyllan för roll om den gör så att vi inte kan gå ut och göra något roligt?  Det är också viktigt att Kunna kommunicera och ge varandra tid. De va allt för mig hehe

Anders, jag älskar dig!

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

utom dom nakna träden..

Idag bar vi tillbaka alla möbler i vardagsrummet. Med alla menar jag: ett stycke tvbänk med tv och ps3, en liten soffa, ett stycke lampa, två fåtöljer och ett soffbord. Det ekar här inne. När vi flyttade från vår etta till den här trean fattades det en del möbler som inte inhandlats ännu.

Sitter i soffan med fönstret på glänt och känner svala vindar utifrån. Sommarkvällsvindar. Eftersom vi bor högst upp i huset ser man inte snön på marken där jag sitter och vore det inte för dom nakna spretiga träden utanför skulle jag tro att sommaren var här. Känns precis i luften som innan det ska regna.. härlig luft!

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Tjockis får flytta!

Vaknade pigg och glad idag. Strax efter ringer Anders kompis Martin och vi tre beger oss ut för en hurtig promenad innan vi beställer pizza och kollar på film (!) Jag somnar när det är tio minuter kvar av filmen. Den va väl sådär kan man säga. 

Kvällen tillbringar jag hemma hos min syster där vi äter god mat och kollar på Det okända som var hyffsat sevärt idag. Beställer även en ny mobil! En rosa, kanske inte min färg direkt men den skriker inte rosa och den är liten och söt.

Lilla Tjockis ska flytta hem till syster från och med söndag. Där får hon Pelle (Mias katt) som lekkamrat och massa barn som kommer busa med henne plus att hon kan vara ute och leka hur mycket hon vill! Helt perfekt.

Nu ska jag pussa på min kärlek!

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

bättre skrivprogram...

Blev klar med debattartikeln nu! Verkligen i sista sekunden men den är inskickad i tid iallafall. Det är tackvare min kära Anders som ger smarta ideér!!

Har inte vetat alls vad jag vill arbeta med i framtiden...eller nu snart. Men börjar intressera mig allt mer för journalistik. Försökte hitta ett annat skrivprogram än tråkiga word men lyckades inte. Kanske finns i någon data-nörd affär! Känns roligare att jobba med en text om man har de rätta verktygen. För skolarbeten till exempel när vi ska skriva debattinlägg, krönikor etc så skulle det kännas mer seriöst och förhoppningsvis roligare och därmed lättare. Så om någon har tips på sådana program så skriv snälla!

Snart är det The OC som gäller! Anders och jag är riktiga nördar på det. höhö


Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

nu ska de banne mig bli vår!

Åkte med min lillasyster på stan för att hon skulle peirca tungan. Hon fick tid klockan 14.00. Så hon är nog där just nu och gör det! Modiga unge :p

Nu har jag gjort vår på balkongen. Tog bort all snö från balkongen som nu ligger i badkaret! Fyra och en halv hink tror jag det blev!! Så varmt och skönt där ute, känndes drygt att sitta där med all snö men nu när den är borta är det riktigt najs faktiskt! Väntar bara på att isen ska smälta bort också!


                                          



Snart ska jag skriva en debattartikel om trohet och otrohet, jag är bara seg på att börja.. men snart så!

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Kluven, väldigt kluven

Ikväll startar desperata hemmafruar!!! Herregud vad jag har längtat och väntat. Blir en skön kväll i tv-soffan kanske med popcorn och läsk (förmodligen saft). Eller nej, en kopp varm rabarbergrädd te och en god macka med ost som pålägg? Guud va gott!

I skrivandets stund sitter jag mätt och belåten efter en tallrik med chokoflakes, mjölk och banan! Himmelska flingor!!

Det här gäller något helt annat. I en sak som jag är totalt kluven i. Frågan jag ställer mig själv otaliga gånger; ska jag gå vidare eller ta upp problemet? Finns där någon lösning? Ska jag total ignorera min känsla i det här och bara mala på som om ingenting sakta men säkert har skett? Som sagt så är jag väldigt kluven och vet inte alls hur jag ska betee mig..

Nu ska jag läsa lite i Champagne flickan.



Grattis till min kära mormor också, 100 år! Firas förmodligen med pompa och ståt i himmelen!

Ha det undetbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Ny design, hjälp!!

Jag har försökt att klura ut  hur man gör men fattar inget.. jag vill ha en ny design på min blogg, inte använda dom tråkiga mallarna som finns. Kan någon hjälpa med mig det så skulle jag bli oerhört glad!!

Ha det underbart
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0