Tack för idag, slut för idag'

Har varit duktig och skickat in lite hemuppgifter såhär på kvällskvisten. Imorgon är det tidig skoldag med matte och avslutas med ett psykologi prov. Jag får hoppas att jag är helt fantastiskt grym på psykologi då boken inte blivit så flitigt läst som den borde.

Idag har Tija varit så gullig och låtit mig öva upp mitt tålamod. I och för sig inte lika mycket som vanligt men ändå så att det har märkts och det är ju alltid trevligt. Jag är faktiskt inte alls ironisk. Jag är annars ganska bra på att vara just det men det är en sida som inte alltid är nyttig. Såå jag ska försöka att se på saker och ting på ett mindre irriterat sett och istället se vad man kan läsa sig av det.

Kanske låter flummig men låt så vara i så fall. Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min kärlek :)

Ha det underbart!//
Ylva

Käka foppa-toffel

Skyndade mig hem från skolan till Tija, hon fick vara ensam lite för länge idag :( Som tur är händer det väldigt sällan!! Men det märktes, hon hade ätit på en vante och käkat lite på en foppa-toffel! Men nu är hon nöjd igen eftersom vi varit ute och lekt på gården av bra stund :)

Igår fick vi tillbaka matteprov numero två och jag klarade det!!! Såå nöjd :) Ett prov och nationella kvar sen hoppas jag på godkänt och en ekonomiutbildning till hösten :)

Fick deklarations papprena idag och blev mycket glatt överraskad :) Ikväll har jag webbdesign och ska faktiskt gå på den :) Det var ett tag sen om man säger så.

Nu ska jag bara lata mig och kanske ta en god kopp the :)



Ha det underbart!//
Ylva

Onsdag'

Vaknade ganska alldeles nyss. Har hunnit med en dusch och nu funderar jag på vad det ska bli för frukost. Tija är en riktig gnällspik och vill ut och käka jord som är hennes 'mysigaste' intresse just nu... Meen det får hon inte ! hah.

Ska väll försöka hitta något vettigt att ha på mig också. Alltså trots att solen lyser idag och det förmodligen är ganska varmt ute så vill jag lägga mig under täcket och sova bort hela dagen. Jag är helt matt och såå trött! Men lite kaffe kanske råder bot på det!

Nedan: Dom bästa!!
Ha det underbart!//
Ylva

trött-dag'

Gud vad jag vill ha en egen bil och slippa alla busschaufförer.. herreguuud!! Så dryga! haha känner mig som en dryg 13 åring nu men jag är trött och hungrig och kom nyss hem från skolan :p Det släpper strax!

Nu ska jag se på 'en unge i minuten' som jag missade igår.. skriver mer senare!
Ha det underbart!//
Ylva

Dagens'

Här är dagens utlovade video. Insåg hur tråkigt det skulle bli att se på när vi övar 'gå fint i koppel' då jag mestadels står stilla och bara väntar på att Tija ska uppmärksamma att jag står stilla för att hon drar osv.. såå ni får se något annat istället :) Tänk på att både jag och Tija är nybörjare så vi testar oss fram :)


Ha det underbart!//
Ylva

Godmorgon'

Ska strax ta mig iväg till skolan för lite programhantering.. Yeeey :p Innan dess tänkte jag bara berätta att första videon kommer ut ikväll här på bloggen. Har lyckats tvinga hit Robert idag (mutade med en lunch) så han ska filma när jag och Tija övar lite.

Har tittat ihjäl mig på lydnasklass 1 på youtube och är såå fascinerad!! Så det är väll lite vårat mål men det kommer senare såklart. Vi börjar med grunderna och ikväll tränar vi lite enkelt som att 'gå fint i koppel'. Kanske man redan borde kunna men vi är inte riktigt där ännu. Men vi får se det positivt, ni kommer få mååånga videos att se framöver :) Så kika in ikväll!

Nu ska jag fixa iordning mig lite!
Ha det underbart!//
Ylva

Det löser sig'

Sitter i köket och väntar på maten som fint tillagas i ugnen. Kyckling, tre sorters morötter (snygga färger) och potatis som kommer serveras med beasås! Såå gott :)

Min stackars mobil har tyvärr kolatvippen och är inte längre med oss. Där försvann också mina chanser att lägga ut videos här på bloggen trodde jag. MEN vi har ju en kamera till yrmedia! En gång i veckan kommer ett klipp upp här på bloggen med mig och Tija där vi utför olika övningar :) Jag hoppas ni kommer tycker att det är roligt!

Har läst mer om Klövjeväskor nu och tar nog den från snowdogs!


Nu ska jag duka och fixa iordning lite!
Ha det underbart!//
Ylva

Klövjeväska'

Sitter här och gottar i mig marabou choklad & cola! Så gott och sjukt onyttigt! Den sista tiden har det inte hänt varje dag iaf tack och lov.

Sitter faktiskt och letar efter en klövjeväska åt Tija! Vet inte alls vilket märke eller så man ska ha så har ni tips så får ni mer än gärna skriva dem till mig :)

Är ganska inne på någon från denna sida: http://www.snowdogs.se/klovjevaska.htm Någon som har erfarenhet av dem? :)

Ska leta vidare nu. Ikväll är det skräckfilmsmaraton som väntar!
Ha det underbart!//
Ylva

Dags att filma'

Har precis fått i mig lunch. Kl 13 idag ska vi iväg och filma lite för yrmedia! Ska bli så roligt :) Ska försöka få lite film från 'behind the scenes' att visa er senare ikväll :)

Solen skiner ute och om det inte vore för att det blåster skulle det kunna vara sommar ute, om man blundar förstås. Idag är det Älvsjö mässa.. gud vad det hade vairt mysigt att åka dit. Men det får bli en annan gång.

Slänger in en solbild också!
Är faktiskt riktigt nöjd med denna! Bänk intill sjön i stugan.
Ha det underbart!//
Ylva

Dagens video'

Detta får bli mitt mellanmål! Hade tänkt att börja äta lite bättre och lite oftare! Känns hyffsat nyttigt med Frökusebröd (sååå gott) med ungsbakad leverpastej (sjukt gott det också) en halv banan och apelsinjuice!! Får se vad det blir för gott till lunch :) Min tanke är att jag ska käka mer fibrer (lååångsamma kolhydrater) och bra fetter! Tar en tsk omega 3 varje dag också. Det gör så att dom dåliga fetterna är lite mer villiga att frigöra sig och lämna plats åt smalare hälsosammare fetter som kroppen behöver!



Dagens video blir ett klipp på Tija från idag. Den är precis efter att vi gått vår promenad och satt oss på tomten i solen för att njuta lite! På filmen ser ja hur jäkla stor hon är! Svårt att se det annars då vi är med henne jämt men på filmen får man mer perspektiv! Haha jag ska öva upp kvalitén på filmerna :p



Ha det underbart!//
Ylva

God morgon'

Sitter här och gäspar men jag känner mig nog helt ärligt ganska pigg! Funderar på att göra iordning The och slöa lite i soffan en stund :)

Vi hörs mer senare! :)
Ha det underbart!//
Ylva

:)'

Gud vad det inte var jätte roligt att kliva upp imorse! Men jag gick upp, släppte ut Tija som gnällde som tusan och fick i mig lite frukost innan jag skyndade till bussen. Kom nästan i tid till skolan.. Efter det har jag spenderat dagen hos min kära syster och hjälpt henne lite idag och myst med mina systersöner <3

Vid 18 tiden ikväll slocknade jag totalt! Trodde jag skulle bli piggare av en powernap men icke. Är fruktansvärt trött.Men det är ju snart helg så lite till orkar jag allt :)

Ska nog göra en kopp the och lägga mig sängen och kolla på tv tills jag somnar :) Kommer mer bilder och annat skoj i inläggen soon, very soon!

Ha det underbart!//
Ylva

God natt'

Har unnat mig hela två mysiga skumbad med kaffe och the idag :) Kan inte förstå varför jag för bara någon vecka sedan ville slänga ner badkaret i källaren för att ha en stå dusch (sån där fräsch grej dom har på lyxavdelningen på badet med en takdusch och en handdusch). Det är ju såå mysigt att bada!! Jag visste väl innerst inne att jag var en badmänniska :) Men inte vore det fel med både och :) Haha. det får bli i framtiden när vi förmodligen (och förhoppningsvis) bor i ett hus!!



Nu ska jag verkligen sova. Har kommunikations lektion direkt på morgonen vid halv 9 så det gäller att gå upp med tuppen! Det är någonting med att gå upp kl 07.00 som tar emot.. 07.30 känns hyffsat lugnt.. men inte klockan sju.. Hur ska det gå i sommar när jag förmodligen BÖRJAR så tidigt? :) Äh nog om det nu!! Sov så gott allihopa :)
Ha det underbart!//
Ylva

Kommunikation'

Godmorgon!

Vi sov faktiskt ganska länge idag. Vi gick väll upp runt nio (!) av en gnällande Tija som ville ut. Känner mig till och med helt utvilad! Nu äter jag gårdagens pannkakor och ska strax dricka en kopp snabb kaffe!!

Brukade vara ledig på tisdagar men idag börjat en ny kurs i skolan. Kommunikation. Ska bli spännande då jag redan läst den tidigare. Eller rättare sagt börjat på den och näst intill avskytt lärare som hade den. Så nu ger jag kursen en ny chans, det är förstås en ny lärare nu!

Ikväll har vi tvättid också. Det behövs verkligen!! haha.

Våren är verkligen påväg med stormsteg. Både igår och idag har vi suttit ute på tomten och njutit av värmen :) Så mysigt! Nu väntar jag otåligt på att blommorna ska komma upp!!! Snön är snart (om man är gaanska optimistisk) borta!! Nu ska jag kika runt lite!
Ha det underbart!//
Ylva

My first'

Tror jag faktiskt har lyckats! Haha. Här är videoklippet jag snackade om. Hundintresserade kanske gillar det då det mestadels är Tija som kutar omkring. :) Jag vill bara visa hur stor hon blivit så hög kvalité står inte direkt i centrum!




Ha det underbart!//
Ylva

Lägga upp ett klipp?

Har inte riktigt listat ut hur man lägger ut en video ännu. Även fast jag bloggat ett bra tag så är jag endå hyffsat ny på sånt här. Men skam den som ger sig, jag kommer snart lösa detta! Vill inte använda mig av youtube. Har sett andra som inte gör det. Ni får jätte gärna ge förslag på hur man gör!


Min kärlek står i köket och steker pannkakor!! Ska bli så gott!

Kika gärna in senare ikväll. Då borde jag ha löst videoklipp problemet!
Ha det underbart!//
Ylva

Segaste blogg.se?

Har suttit i otaliga timmar nu (ehm... tre kanske..) och försökt att fixa om lite på bloggen. Det går väl sådär. Tar ju minst tio min innan jag ser förändringarna överhuvudtaget! Jaa, ja har tryckt på F5 en miljard gånger efter varje gång jag ändrat något!!! Det löser sig förhoppningsvis snart :)

Lite senare kommer en film upp från idag! Alla hundintresserade blir förmodligen glada då den mestadels (läs BARA) innehåller en liten Tija som kutar omkring!!
Ha det underbart!//
Ylva

Dagens'







Vi tillbringade hela dagen i stugan. Solen var med oss och det värme ordentligt när vi satt och drack vårt kaffe och hade det allmänt skönt:) Vi tog en liten tur på sjön också! Så mysig dag! Tija hade det riktigt skönt, hon sprang som hon ville och kunde verkligen bara vara!! Det värmer när man ser hur hon trivs!!

Ikväll väntar kanske lite disk och senare är det SOLSIDAN!!
Ha det underbart!//
Ylva

Det tar sig'




Sakta med säkert börjar paprika plantorna försiktigt kika upp!! Ska bli så spännande att se om det ger några grönsaker senare!!

Nedan: Några plantor som kommit betydligt längre i växandet. Lite rangliga är dom men jag hoppas som tjockar på sig snart!


Sitter för tillfället och dricker te och kikar på Det okända! Länge sen jag såg det! Har inte premium som tv4:a envisas med så jag får se ett endaste litet avsnitt :p Men bättre än ingeting så!

Ha det underbart!//
Ylva

outfitx3

Saker jag vill ha inför vår/sommar 11!!

 

 

 

Ha det underbart!//
Ylva

Nya möjligheter'

Känner mig otrolig stark idag! Får det faktiskt lite genom Tija. Hur man mår avspeglas i henne och är jag stark så förljer hon mig som om jag vore gud. Helt fantastiskt! Det är ju inte lätt att gå ner från den här underbara toppen när man väl kännt hur skönt det är att vara såhär! (vilket absolut är jätte bra ofc!!)

Har även börjat tänka mer positiva tankar. Alltså tänka det jag vill ska hända istället för att tänka negativa tankar som jag absolut inte vill ska hända!! Hur kan jag tro att allt ska gå lysande om jag tänker vad jag INTE vill?

Känns som om jag klarar precis vad som helst!! Kanske ska viga dagen åt att plugga när jag ändå känner som styrka!! Har en del att ta igen! Men först ska jag till skolan, promenixa en lååång en med Tija sen diska och städa. Kanske slänger in plugg någonstans därimellan!



Nu måste jag springa till bussen!
Ha det underbart!//
Ylva

Nyklippt!!'

Var hos Polhemskolans frisörer idag och fixade till håret! Julia hette tjejen som klippte mig, hon var jätte duktig! :) Har ingen "före-bild" men ni får en bild på hur jag ser ut nu!
Klippte kortare hår med en snudd på page-frisyr. Hade kanske en halv/en decimeter längre hår innan. 

Jag blev jätte nöjd! Här är resultatet.



Ha det underbart!//
Ylva

Träningsvärk?'

Är det simningen från gårdagen som gör sig påminnd i min rygg? Känns när jag sträcker på mig! Fantastiskt!

Ska till skolan strax. Antingen åka buss eller gå en trevlig promenad med min kärlek. Vi får se!
Imorgon ska jag förmodligen klippa mig och senare under dagen ska vi filma! Har varken långt eller kort hår just nu! (?) Så jag ska klippa av det lite!

Nu ska jag fixa iordning mig!



Ha det underbart!//
Ylva

min lilla paprika odling'

Har sparat frön från paprikor som jag satte idag. Behöver ju inte direkt spara länge då det är typ en -miljon frön i varje!



Hade inga krukor hemma men tog gamla toarullar istället! Kan sätta dem direkt i sina större krukor sedan!


Blev cirka tre teskedar jord i varje!


Jag satte en bit plastfolie över för att få växthuskänsla för dem och låter dem stå ljus i köket.



Nu hoppas jag att dom tar sig!! Ni får se sen när dem växer!

Kl. 10.00 är det hurtpromenad med Göööran och Tija som står på schemat! Härligt :)


Ha det underbart!//
Ylva

promenix'





Det blev en otroligt skön promenad på cirkus två timmar i den sköna vårsolen. Det var svinhalt på sina håll men vi får se det som lite extra träning för att få snygga ben till beachen 2011. Nu sitter jag och inväntar min kära syster yster som ska hit och laga lunch med mig! Tija vilar i soffan och är nöjd efter promenaden! Vi kör på en hurtpromenix imorgon igen och hopppas på lika fint väder!

Nedan: bilder från promenaden.










Ha det underbart!//
Ylva

Tija'

Vi har förundrats över Tijas matvanor ett tag nu. Hon får mat två gånger om dagen. Morgon och kväll. När vi hällt upp maten och sagt 'varsågod' så tar hon en munfull med mat och springer till närmaste matta där hon spottar ut de för att sedan käka det igen. När hon gjort de så gjort det så går hon tillbaka till skålen och äter som vanligt.



Googlade på det och verkar som att det är ganska vanligt. Fattar bara inte varför hon gör så! haha.
Ha det underbart!//
Ylva

våran söndag'

Gårdagen spenderades bokstavligt talat i sängen hela långa dagen. Med undantag för att springa ner och köpa pizza! Vi tittade på tv, film, käkade och hade det riktigt mysigt!! Kan inte minnas när vi gjort så senast!

Idag är det söndag vilket innebär Anders&Ylva dag.. och jag bestämmer! haha. Vi har även söndagar till städ-dag så förmiddagen har spenderats i köket med disk och Anders har städat upp här hemma. Ikväll vankas det fika och bio på stan. Vilken kommer vi på när vi är vid bion! Nu försöker jag klura ut vad vi ska äta, kanske blir det något på stan det också! Får se :) Vi ska även hinna med en mys-promenad i solen!! Herregud nu är våren verkligen nära!!!! :D Gillart!

Nyförlovade och glada! <3

Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0