Julmarknad, Nu på söndag!

På söndag gäller det! Vi ska sälja våra saker för första gången!! Nu har nervositeten bytts ut mot spänning och längtan! Det ska bli riktigt jäkla skitroligt :) Har ni vägarna förbi OWES i Gävle söndag den 5:e dec så kan ni fynda!! :)

Ha det underbart!//
Ylva

Per aspera ad astra'

Ett år av förändring. Nu är ju inte året slut ännu men det är inte långt kvar. Så mycket har hänt. Så mycket oförutsägbart. Så mycket har lett till positiva saker i slutändan. Därför vill jag tro att allt ont för något gott med sig. Till slut. Är man mitt i en kris så är det förmodligen inte lätt att se det men tro på den gamla klyschan som säger att det som inte dödar härdar. Med med min erfarenhet så blir man starkare när man gått igenom något jobbigt. Man utvecklas och får nya perspektiv!

Genom svårigheter mot stjärnorna'
______________________________________

Imorgon ska jag till skolan för att få ut betyg och intyg som ska skickas iväg till antagningen! Guud vad jag hoppas att jag kommer in på utbildningen :)




Anders, min kärlek, jag älskar dig!

Ha det underbart!//
Ylva

Vintermys'

Ha det underbart!//
Ylva

Bakom kulisserna'





the famous one.

Här för er nördar som vill se bocken live: http://www.merjuligavle.se/Bocken/Bockenkamera1/
Ha det underbart!//
Ylva

Verklighetskontroll

Känner hur hjärtat fortfarande går på högvarv... Det är snorhalt ute. riktigt jäkla snorhalt. Busshelvetes chauffören kör hem som en jäkla biltjuv och jäklar vad arg och rädd jag var på bussen hem. Jag är förmodligen helt sjukligt rädd för farter. Eller bilar.. att åka bil rättare sagt.

Helt fruktansvärt förbannat jäkla rädd. Så rädd så att jag nästan avbokade (försökte :p) filmningen idag. Blev nästan glad då Mia berättade hur förjävligt glashalt det är på vägarna innan vi skulle låna bilen..Ett hopp tändes om att vi nästan inte skulle behöva/kunna åka den "långa" vägen ner på stan och hämta allt inför filmningen ikväll. Så blev inte fallet.

Vi åkte ner på stan. Vi filmade och jag tog bussen hem med den ovannämnda härmed hatade (åtminstonde väldigt ogillad) busschauffören. Det finns en bro mellan stan och där vi bor. En bro med underliggande järnväg och bilväg. "Skydds"räcket som går bredvid den bron skulle inte klara av om man så cyklade in i det så därför känns det inte jätte roligt när bussjäklachauffören kör som en mindre idiot över den.. Mitt hjärta satt förmodligen bokstavligt talat i halsgropen. Jag vet, ja är inte sund för fem öre.

herregud vad jag borde söka hjälp... ;p

Ha det underbart!//
Ylva

Amor vincit omnia

Imorgon bär det av till veterinären. Usch.. det känns jobbigt. Samtidigt skönt att få veta vad det är för knöl, att få veta att den inte är farlig för stackars Tija. (hoppas hoppas att den är ofarlig, håll tummarna) Hoppas också att vädergudarna lugnat sig imorgon så vi kan gå dit utan att blåsa bort.

Har lite glada nyheter också. Har sökt in till ekonomiprogrammet på högskolan här. Är blandade känslor. Självklart mest spännande men också nervös såklart. Högskolan. Så vuxet. Måste jag börja bete mig fint nu? Vara duktig.. Bli vuxen.. Oj oj. Äh, så omogen är jag inte men Högskolan, det känns så avlägset. Något man skjuter till framtiden men nu är ansökan inskickad! Jag väntar med spänning och hoppas såklart att jag kommer in!

Håller ni tummarna för oss imorgon? :)
Ha det underbart!//
Ylva

0920

Tija väckte mig 06.50...Jag släppte ut henne på tomten men hon lade sig pladask på marken så vi gick in, förstod att hon ville ha frukost. Hon åt, vi somnade om, jag vaknade av klockan som ringde 09.00..

 Jag tittar ut genom fönstret och inser att stormen från igår natt (mycket snö och blåst) inte har lagt sig ännu. Det ska bli spännande att gå till skolan idag. Fast det er iof inte sjukt lite mycket som igår.. :) alltid något positivt!

Mina bästa!

Ha det underbart!//
Ylva

Crea diem'



Vi köpte grovbetong idag  som vi använde till några av våra hjärtan vi ska sälja på julmarknaden! Det kommer bli så spännande. Men är som jag skrev förut också nervös. Har gjort sånt här en gång tidigare. Det var under gymnasie-tiden när jag och tre kompisar hade ett UF-företag ihop. Den mässan gick ju hyffsat bra iallafall. Vi vart inte direkt stenrika men sålde mer än förväntat den gången.

Mia körde hem mig med bilen vid 20 tiden ungefär har sen dess pysslat endel här hemma också. Går knappt att sluta när man väl har kommit igång (!) 

Liten sneak peek...med betoning på liten.  :)



Crea diem' Skapa dagen!

 


Ha det underbart!//
Ylva

Uppdatering sen sist.

Anders ringde veterinären när han kom hem. De kunde inte säga något på telefon så vi ska dit på torsdag...hoppas hoppas hoppas det bara är en fett-knöl som dem kan ta bort eller som försvinner av sig själv..
Ha det underbart!//
Ylva

som en golfboll..... :(

Är hemma från skolan idag då jag känner mig förkyld och har ont i lederna.. kunde inte sova jätte bra i natt..Skumt för ja kände mig dålig först igår när vi kom hem från Mia och blev sjuk så fort...

Låg nyss och gosade med Tija då jag kände något hemskt på hennes framben. Kände lite extra för att vara säker.. hjärtat slog trippelslag på mig tror jag. Det är en knöl.
 En mjuk "flyttbar" knöl stor som en golfboll och den sitter på frambebet precis när hon böjer benet. Hur har vi missat den?? Hon är ju långhårig så det har sett ut som lite lurv där men nu när jag kännt den går den inte att missa. Ringde Anders och berättade på en gång! Han sa att det nog inte är farligt... gud va ja hoppas att det är någon ofarlig fettknöl...



Ska ringa veterinären för att försäkra mig om att allt är som det ska...Guud va jag hoppas allt är som det ska..Vår fina Tija!!

Ha det underbart!//
Ylva

Pappas dag'

Har haft söndagsstäd här hemma idag! Vi är sååå duktiga jag & min kärlek :) Efter det hann jag få i mig lite mat innan hela familje Hillman åkte iväg till pappa på sjukhuset för att fira fars dag! Han har legat där några veckor nu men är tack och lov på bättringsvägen! Det värsta är väl att han har så ont. Det var otroligt trevlig stämmning där, vi skojjade och hade en riktigt trevlig timme tillsamans!! <3

Besöket i bilder:



 











Ha det underbart!//
Ylva

Den flödade'

Mia var snäll och körde hem oss med bilen alldeles för en stund sen :) Vi var riktigt kreativa!! Vilka idéer :) Det är en skäckförtjusande mix i magen nu. Är nervös, spänd och skit glad på samma gång. Det är kommer bli intressant och lärorikt och jäkligt kul! Julmarknad... Vi är modiga, jag & min syster! Vi ska slänga ut våra verk och se vad alla tycker. Läskigt! Roligt! Lärorikt!

Kreativiteten flödade hemma hos Mia ikväll och vi fick mycket gjort!   

Ha det underbart!//
Ylva

1356'

Väntar på att min kära syster ska hämta upp mig och Tija. Dagen ska spenderas i gott sällskap och kreativiteten vi har kommer nocka alla i vår närhet :p ... på ett emh.. bra sett!!

KrokHjärta jag gjorde för några dagar sedan.



Jag har en liten fråga också.. om det nu är någon som läser :p Jag har letat efter en byst (tror jag det heter) på en man och en kvinna. Det ska vara i betong och dem ska inte vara så höga, ca en 12 cm kanske. 

De ska se ut såhär:
 
På sidan jag hittade dessa så kunde man inte beställa, har ingen aning om vad sånna kostar men jag vill ha!
För er snuskhummrar där ute så vill jag bara säga att det är inte porrigt, det är sensuellt. Eller bara vackert..
Såå om någon vet vad jag hittar liknande så skriv snälla! :)

Ha det underbart!//
Ylva

omg.. it´s friday'

Redan igår kväll när jag kom hem påmindes jag av att morgondagen skulle bli stressig. Positivt där, att lägga sig efter tolv på natten och känna stressen krypa fram.  Tija väckte mig strax innan att min alarm på mobilen skulle ringa och jag ville inget hellre än att gosa ner mig med min vackra pojkvän som så sött låg och sov!

Gick ut med Tija, gav henne mat och fick i mig frukost innan det var dags att dra igång dagen ordentligt. Mötet jag hade med min lärare var lyckat. Jag trodde inte alls han skulle gilla min idé om att skriva om bedrägerier. Men han nappade och jag fick bra tips!! Det gillar vi :) Dagen förflöt sen med ett mindre lyckat matte prov, skynda hem och käka snabbt sen iväg för filminspelning! Den var hektiskt, oerhört rolig, kreativ, utmanande etc etc!! Som vanligt med andra ord!

Jag har snart insett att det faktiskt ÄR fredag idag och att morgondagen kan sovas bort om det är så :) (sovas bort betyder sova till Kanske kl.11.. kanske.. förmodligen inte.. men kanske..)

Nedan: Sötaste William!!
Ha det underbart!//
Ylva

1733

Är så stolt över mig själv! På onsdagar har vi två matte lektioner irad. Den första är obligatoriskt medan den andra då är frivillig.

Känner på första lektionen att jag inte riktigt förstår så jag stannar kvar minst en timme till! Förstår ni vilken diciplin det krävs av någon som helst absolut inte alls går till skolan!! Så jag är stolt :) Känns bra också att jag har räknat ikapp där man ska vara nu i boken och kan bara känna ett lugn nu!

Tills imorgon då... har prov i DATA imorgon, sen på fredag har jag bestämt möte med min lärare i historia för att reda ut vad jag ska skriva om i mitt fördjupningsarbete och sen min vänner har jag ett matte prov! Efter det är det projekt (privat på fritiden). Ska filma då och förhoppningsvis är vi awesome och får sjukt mycket gjort!

Nu ska jag dricka mitt kaffe som står framför mig :)

Ha det underbart!//
Ylva

Har du pengakoll?

sitter här och äter upp min chokladjulkalender (jaa..man får äta sån fast man är ehm.. "vuxen"). Dricker även gott (kallt..) kaffe till!

Mitt huvud snurrar totalt. Jag fick med på http://www.pengakoll.se 's 30 dagars utmaning. Man får 10 brev till sin mejl under 30 dagar för att förbättra sin ekonomi! För er som sett på lyxfällan så är Charlie Söderberg (den blonda) en av dem som leder sidan!

Är nu inne på bred numero tre då man ska skriva en budget. Lättare sagt än gjort!! Har väl någorlunda koll på pengarna här men jag hoppas det blir bättre med verktygen som finns på den sidan! Man ska även lägga in mål man vill nå, skrev bil och semester! Det är gratis att gå med och man kan få jätte bra tips! Rekomenderars starkt :)

Det snöar här utanför också, ett vitt täckte har lagt sig! Skickade ut Tija på tomten när första snön kom alldeles nyss (hon blev glad ofc :p) och hon blev så förvånad och nosade runt för att se vad det var :) Sötaste!

Ikväll ska vi tvätta och jag ska passa på att gå in i förrådet när vi ändå är i källaren för att mäta alla grejer vi här där nere. Det mesta ska nämligen läggas ut på blocket och tradera! Tradera använder jag endast för att det var gratis när man gick med på http://www.pengakoll.se !!

La familia ;P


Spretigt inlägg som vanligt! 
Nu ska jag läsa lite favoritbloggar o bara ha det skönt!
Ha det underbart!//
Ylva

1812

Anders kompisar åkte hem för några timmar sedan. De kom hit i fredags och vi firade min kärlek :) Igår åkte vi till badhuset och det var så lugnt och skönt :) Satt i bubbelpoolerna och sen bastade jag, vilket var riktigt skönt och avkopplande. Inte alls svettigt och svårt att andas som det brukar. Avkopplande är ordet!! Verkligen :)

 Vi fick pensionärs biljetter... hmm..
Ha det underbart!//
Ylva

Youtube is the shit'

Jag viiiiill så gärna ha lockigt hår!! Lånade Mias locktång men fattar nada så jag gav upp det. Kollade runt på internet och såg ju att man kan locka håret med sin plattång!! Har sett folk göra så förut men inte förstått hur. Meen på youtube finns allt! Ser så sjukt lätt ut så jag ska testa senare :) HOPPAS det funkar!
Ha det underbart!//
Ylva

Galghjärtan

Ungarna har åkt hem nu, Anders pluggar hos Martin och Tija sover. Jag passade på att pyssla lite när jag fick tid över!






Mitt första galg-mosshjärta någonsin är klart. Resultatet går att diskutera :p MEN det är som sagt mitt första!



Hjärta numero två!


Snart klart!


Färdigt.


För att aldrig någonsin ha gjort något sådan så är jag endå lite nöjd... Nu är det övning som gäller och förhoppningsvis blir jag bättre på detta!! Det var iaf riktigt roligt :) Man får tänka på något heeelt annat en stund och jäklar va de är skönt då och då!


Ni måste få se min inspirationsbild!! Hoppas ingen av dem ja snott bilderna av blir sur bara.. Jag googlade på bilder och fixade ihop ett kollage. Kolla hjärtat till höger.. såå snyggt!!


...man får nörda ;p
Ha det underbart!//
Ylva

Glädje'




Detta blev resultatet av dagens inspirationsvåg!











Ha det underbart!//
Ylva

Mysdag'

Har varit en enda lång inspirations dag med lång promenad på 2,5 h på morgonen (ehm.. vid 10..) med mina kära systrar, Tristan, William och Tija!

Efter det käkade vi god mat hos Mia för att bege oss ut i skogen och fynda härliga saker till julmarknaden då vi ska sälja våra vackra kreationer!! Kommer bli sååå bra :)


Nu sitter jag & gör hjärtan till marknaden och bara njuter och suger åt mig av känslan! Det är så här det ska kännas!!



I´ve got a feeling... :)
Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0