relaxa var det ju'

sitter här och börjar piggna till efter min powernap. Dagens spenderades på relaxavdelning på badhuset här. Skönt med lite söndagslyx då o då! Blev helt relaxad känner ja och som alltid efter en tur till badhuset så deckade jag i soffan såfort vi kom hem. Hoppas jag piggnar till lite, ska strax ha myskväll framför tvn med min kärlek!! <3

Imorgon ska jag packa ihop en väska och dra iväg till min syster några dagar för en minisemester! Har blandade känslor där men det ska allt gå bra :) Ska såklart bli roligt att umgås med henne och mina systersöner!!

Hade gärna lagt in bilder från relaxen men hade ingen telefon med och hade inte kunnat fota endå! Ni får fantisera fram dem :p Tänk lyx, vatten, snygga färger och Lugn!!!!
Ha det underbart!//
Ylva

där man får sina idéer '

När jag låg i badkaret alldeles nyss insåg jag att det är en otrolig avsaknad av färg där inne. Vita väggar, ljust golv och resten är vitt vitt vitt.. Visst, jag äääälskar vitt men någon måtta får det ju vara. Kom på idén om tavlor i grönt/blått. lite skrikade blå och gröna nyanser. Tänkte att ikea borde ha något men hittade inget på deras hemsida.

Nedan: Inspiationsbild.





Ska istället söka fram någon bild på google och skriva ut för att sedan rama in. Tänker mig typ fyra ramar som ska sitta som en grupp. Måste bara snacka med Anders också :) Men jag tror det kan bli riktigt snyggt!! Sen slänger man in några runda mattor från ikea å lika skrikiga färger så vaknar man till ordenligt och får en energikick när man badar!!  Det är ofta i badrummet eller i sängen precis innan läggdags som idéer kommer till mig! Borde verkligen ha ett anteckningsblock på de ställena!!

Ha det underbart!//
Ylva

att Välja Glädje

Trots cirkus 20 minus grader så  känns det ändå positivt :) Solen skiner och mitt humör kanske jag kan tacka boken "att välja Glädje" av Kay Pollak. Fick det boktipset av min syster och eftersom att hon är klok och vi har hyffsat lika smak så köpte jag den och började läsa.

"att välja lycka är inte att förneka besvärliga känslor.
Det är att välja att inte stanna där."


(bild tagen från google.)

Han anser att man kan välja lycka. Jag tror på honom. Man kan välja hur man vill ta en situation. Första impulsen inför något kanske är rädsla eller att bli arg och det är helt okej. men efter det väljer man. Vill jag stanna kvar i den känslan eller gå ur den och känna glädje? :)

Har själv fått rätta till mig själv flera gånger idag. Men det är så skönt när man inser Att man kan ändra hur man tänker och därmed ändra känslan inför något :)

Är bara i början av boken men kan redan rekomendera den!




Nej nu ska jag springa ner till Ica och möte upp mina systrar! :D
Ha det underbart!//
Ylva

Längtar efter vår'

Kollar runt på internet och det är sååå mycket jag vill ha! Vill kunna greja i trädgården också och se om mitt lilla nördiga tulpan-projekt blir som jag hoppas!! Plus att jag hatar den gär jäkla snön :p Sen längtar jag till den 12:e (tror jag) mars då det är trädgårsmässa i Kista!!!



Vill odla potatis och funderar på en planteringssäck!! Tänk å kunna gå ut i trädgården och hämta sin egen odlade potatis!!! Guuud :) I den där har man potatis hela sägongen också eftersom man odlar i lager och det kommer nytt heeela tiden :) Kosta bara 129:- på bakker!!




Från vår promenad idag :)

Ha det underbart!//
Ylva

min nördiga sida'

Har tagit sticklingar av min rangliga mårbacka pelargon och två av dem hade fått rötter nu! Dom fick byta kruka med en stackars stackars orkidé som jag exprimenterat med...

Rötter på orkién som är total torkade.. bladet har fallit av..


Orkidé-jord i blöt (typ bark)


En glas-skål att plantera i så rötterna får ljus.


Klart! Nu hoppas jag att den ska vakna till liv! :)


Ekologisk bra jord att odla i!



Ena va lite ranglig och behövde stödpinne!



Ha det underbart!//
Ylva

Kladdkakemuffins'

Maffiga kladdkakemuffins m. vaniljkräm och ett tunt laget av smält choklad på (mörk & ljus). Jätte goda! :)  

Färdig-gräddade muffins!


Ett lager med vaniljkräm läggs på.


Smält blockchoklad penslas på.


Ringla över ljus blockchoklad.


 

Ha det underbart!//
Ylva

Firande i bilder'






Bilder från mammas födelsedagsfika!

Ha det underbart!//
Ylva

De blev lyckat'

Muffinsen blev uppätna och de fick bra betyg :) Gjorde även choladkladdkake-muffins med vaniljkräm och ett tunt laget av smält choklad på! Blev ganska maffiga men goda! Slänger in bilder imorgon är alldeles för seg nu! Det var iaf riktigt trevligt att umgås med familjen. Tittade på filmer och hade det mysigt! och åt massor med godsaker!!

Funderar på att ta ett skönt varmt kvällsbad med ljus och varmchoklad nu :) Sen blir det sängen. Imorgon väntar städ och tvätt och förhoppningsvis en promenad med hundgruppen!! Håll tummarna för att vi får sol och liiiite värme imorgon!
Ha det underbart!//
Ylva

cheesecake-muffins receptet'

Du behöver:

·        2 ägg

·        0,5 dl strösocker

·        100 g philadelpiaost

·        0,5 tsk vaniljsocker

·        2 dl vispgrädde

·        Ca 3 st digestivekex

 

Gör så här:

Smula kexen och lägg I botten på muffinsformarna.

Skilj på äggulor och vitor, lägg dem i varsin skål.

Vispa äggulorna och sockret pösigt.

Blanda i philadelpia och vaniljsocker.

Vispa grädde i en tredje skål och rör försiktigt ner det i ägg&ostblandningen.

Vispa äggvitorna hårt och rör sedan försiktigt ner dem i smeten.

Häll smeten i formarna och ställ in i frysen över natten.

Ha det underbart!//
Ylva

Cheesecake-muffins'

Jag har bakat (med min kärleks hjälp) förmodligen helt gudomliga (frysta) cheesecake-muffins! Vi ska fira min mamma imorgon som fyllde 63 igår. Tänkte ta med cheesecake och cheesecake-muffins att bjuda på :)

Imorgon kommer receptet ut på bloggen! (Anders tjuvsmakade en och kommentaren löd: "Heeelvete vad goda dem var älskling!")



  

Ställer in dem i frysen tills imorgon och tar ut dem en timme innan vi ska iväg!


Innan vi går ska jag även smula på lite mörkchoklad med stänk av havssalt i!! Min senaste förälskelse! Så gott med de små saltkornen som överraskar då och då :)




Ha det underbart!//
Ylva

Som nytt med lite färg'

Dagen har spenderats till att plugga. Var riktigt disiplinerad och körde plugg 20 min, 10 min rast, plugg 30 min och sen 10 min rast och sen ca 30 min pluggande utöver det. Jag som annars nästan aldrig pluggar om det inte är kris känner mig ganska duktig! Jag insåg att det inte kräver så otroligt mycket av min fritid varje dag.

Har målat om en möbel här hemma. Är väldigt kär i vitt och vill helst ha allt vitmålat, ska gärna kännas lite gammaldags också!! Anders är inte lika förälskad (ännu :p) men jag ska nog få honom på andra tankar ha ha!

Innan:


Efter:


 



Ha det underbart!//
Ylva

När det fungerar'

Sitter här och avnjuter en något ljummen kopp snabbkaffe!! Så gott :) Har övat lite med Tija. Försöker lära henne "stå still".. kommandot jag använder är, förutom stopp-tecken med min handflata, ordet stopp! Jag blev inspirerad av en i unga mödrar-norge som har så lydiga hundar!

Jag hoppas att Tija förstår vad jag försöker lära henne haha! Det verkar så iallafall! Hon står blick stilla när jag säger det. Jag fick såklart rätta till henne i början. Putta lite lätt i sidan när hon ville sätta sig ner men inte mycket alls. Vi är ju tidigt in i träningen än så länge men jag tror det här kan gå bra!

Nedan: min kärlek!


Engagemang gör allt!! Det har min kära Anders mycket av :) Han är så himla duktig med Tija!! När han ska lära henne något så är han verkligen där, hela han!! Det ska jag försöka lära mig av :) Att alltid vara närvarande där man befinner sig!! Vet inte hur många gånger jag planerat middagen i mitt huvud på någon lektion i skolan, eller skrivit en matlista som jag repeterar tusen ggr för att minnas ;p

Vi kör lite på Cesar Millans metoder nu. Där måste man verkligen tänka på hur man känner sig!! Så viktigt och nyttigt :) Är jag stressad och arg kan jag knappast förvänta mig mirakel från Tijas sida! Det gör att man måste bli mer medveten om hur man känner sig och ändra på sitt beteende. Känner jag mig irriterad eller stressad måste jag lugna ner mig för att det ska fungera :)

<3 Ni är fantastiska!!
Ha det underbart!//
Ylva

Motivation!'

Har ni också haft lika fantastiskt väder med skinande sol och noll moln på himlen idag? Tog en timmes promenix/joggingrunda med Tija runt ängen idag! Synd att jag inte tog med mig mobilen och fick några bilder, sååå himla fint där nere!!

Träffade på en hel del trevliga människor med hundar där så Tija fick leka av sig lite :) Idag träffade hon för första gången en hund som är yngre än henne själv (vad jag kan minnas iaf). Det var så häftigt att se att hon förstod att hon va den äldre och inte behövde fjäska genom pussar på munnen som hon annars är flitig med. Den yngre hunden betedde sig ist som Tija brukar! Tufft att dom känner av sånt :)



Jag hoppas att vädret är lika fint imorgon! Kanske är motivationen kvar då och det blir en till tur vid ängen :)

NU är jag totalt slut haha. Skulle kunna gå å lägga mig nu!!
Ha det underbart!//
Ylva

Det här med kondition'

Det är ruskigt kallt ute, snö som står till knäna där det blåst ihop som värst. Känns inte som att våren är nära nu direkt men det vänder nog när som helst!!

Kom hem från Madde alldeles precis :) En trevlig tv kväll blandat med desperata hemmafruar (första säsongen) :) Riiiktigt najs! Min kära Anders fick möta mig på hemvägen :) Är alldeles för harig för att gå själv! Sprang en liten bit och blev totalt anfådd. Det här är INTE bra! Borde verkligen träna. Kärlekshantagen är på tok för stora och mina ben ska vi inte ens snacka om. HERREGUD!!

Grejen är den att jag älskar tårta och god man (mycket mat) väldigt väldigt för mycket. Min senaste förälskelse är delicatos Franska chokladtårta!! Helt sjukt god! Men jag tänkte såhär; om jag börjar springa (läs GÅ i snabbt tempo) så kanske jag endå kan äta god tårta och bli lite smal.. ehm okej äta lite (mycket) mindre tårta och gå mycket mycket mer!! DÅ kanske det blir ordning på mig också..

Nä orkar inte skriva, är helt slut efter den lilla springturen :p Illa... Men det kan bara bli bättre!!! ha ha !
Ha det underbart!//
Ylva

Det fungerar ju'

Har kikat runt på lite böcker från adlibris som jag förmodligen klickar hem :) Det är bl.a två av Cesar Millans böcker!

                                                       

 Vi har börjat titta på hans program här hemma och snacka om att han ger inspirations kickar! Testade lite av hans metoder idag på promenaden min Tija. Det fungerade!.. eller.. Inte till en början förstås. Då började jag faktiskt tvivla på både mig och Tija, även fast det absolut inte är hennes fel.

Sen lugnade jag ner mig och sträckte på axlarna (precis som han gör ;p) och gick med bestämda steg och hon gick så fint bredvid mig. Inte en gång tittade jag ner på henne, jag tittade rakt fram och kände bara att hon gick vid min sida. Visst att det var en del jobb och långt ifrån färdig-övat men jag känner endå att det kommer att funka det här!!

Hon är bra härlig ibland!! :) Vår fina fina Tija!

Haha. Nedan: en liten Tija i sommras!
Ha det underbart!//
Ylva

Kliar i fingrarna'

Har skrivit mitt första prov för terminen. Jag hoppas att det gick bra! Jag får förmodligen veta hur det gick på fredag.

Sitter och tittar på massor med vårinspiration. Inte i form av kläder eller smink utan blommor!!! Det verkligen kliar i mina fingrar, jag vill ut i trädgården och fixa! Har så många idéer! Ska kolla på något tyg och någon typ av madrass så jag kan sy kuddar till våra utemöbler! Ska även fixa diverse krukor till ett litet projekt!
I mars är det mässa i Kista som gäller! Rum och Trädgård 10-13 mars!! Som jag längtar!

http://www.kistamassan.com/events/rumochtradgard2011/bildgalleri-fran-massan-2010 bilder från förra årets blomstermässa!!

Planterade dessa lökar i höstas. ska bli spännande att se hur de ser ut sen!!

Pratade även med min chef idag och jag ska få arbeta på Park-sidan iår (i furuviksparken)!! Det betyder trädgårdsarbete hela sommaren :) Inte helt fel! Nu ska jag kika vidare!!
Ha det underbart!//
Ylva

Ny start

Har haft ett mindre avbrott i min skolgång. Nu ska jag starta igång ordentligt. Kände mig till och med PIGG imorse i skolan! Helt fantastist. Det spösnöar ute. Tror vintern ger sin sista snö, den försöker pressa ur varenda liten snökristall så vi slipper den sen :) Guuud så skönt! Som jag längtar efter sommaren nu!

Ska alldeles strax försöka sova. Har tvättstugan imorgon 07.00! Datorn är konstig så jag orkar inte skriva mer :p
Ha det underbart!//
Ylva

När allt krisar ihop sig...

Ibland vill jag ha en trollstav och trolla så allt blir som vanligt.. Jag är ganska feg av mig.. feg för förändringar om det blir för mycket på en gång eller sånna som inte går att kontrollera..eller bekväm kanske är rätt ord. Det är skönare att köra i samma gamla hjulspår. Nu kör jag lite på sidan av, åker ner i diket då och då..

Ibland, några timmar per dag känns allt som vanligt. Då finns känslan av att allt ändå kommer att ordna sig och att jorden faktiskt inte går under. Men vid minsta lilla mini mini kris krashar allt!! allt.  Det är faktiskt jobbigare än jag trodde. Det känns, men bara när man grubblar.

Jag vill inte ha Tid att grubbla. Jag vill fylla upp minutrarna och timmarna med värdefulla saker inte med dumma tankar, dåligt samvete, skam etc etc. Känns som att man ibland behöver någon som lyfter upp en. Bara ibland, någon gång.


Det inlägget skrev jag endast för att skriva av mig. Helt totalt egoistiskt inlägg från min sida. Men jag tänker välja att vara lite sån nu.. allt är inte jätte lätt. fan då. Men jag vet inners inne att allt alltid löser sig!! Det är bara tiden mitt i "krisen" som är fruktansvärd.

Ikväll tänker jag våldgästa min kära syster och sno lite härlig energi av henne!!
Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0