sommar sommar sommar!

Idag var det städ dag här hemma och tvättdag för den delen. Igår gick vi och la oss och sa att det kommer bli så skönt att få sova ut imorgon och vakna när man vaknar. Hade gärna sovit längre än till 09.30 men tur var väl det för vi hade tvättid 10.00. Så jag väckte min stackars kärlek som verkligen ville sova ut och ner i tvättstugan med påsarna.... När tvätten var islängd i maskinerna gick vi upp och åt en härlig frukost! Sen tog jag tag i städningen. Faktiskt inte så jobbigt när man väl är igång! Mitt i städningen märkte jag att vi inte har beslag att sätta upp gardinstängerna så iväg till IKEA för att inhandla sådana. Vi kom hem med två gardinstänger med beslag, två spottskene lampor till hallen, tre kuddar, grejsimojs till skruvdragare och borr, galgar samt en stekpanna!

Såg på den härliga serien solsidan nyss. Man glömmer att det är vinter och ruskigt ute när man tittar på en serie som utspelar sig mitt i härliga sommaren.

Nu ska jag läsa en bok jag inhandlade igår: Champagne Flickan.

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

skit

Är helt slut. har matte om tre minuter... jag är hemma. Igår var det engelskabok analys, piss kommunikation och svenskabok analys och en jäkla massa information. Om man kunde se in i min hjärna just nu skulle det förmodligen se ut som om en orkan är där inne. Jag är verkligen helt slut. Kan inte tänka, skulle helst vilja sova men jag hinner inte. Idag ska det städas om lite i gamla lägenheten då hyresvärden klagat, det ska lämnas in nycklar och det ska handlas mat.

Vill gå i ide som björnarna gör. Vakna upp igen när jag om många år fram kan få vara ledig på sommaren och bara ligga i solen och njuta. Det lär dröja länge. Kan inte direkt bestämma vad jag ska plugga i framtiden.. sitter helt fast just nu.. Vad kan jag jobba med??

Anders har mycket i skolan å ja har mycket i skolan. Vill ju inte gärna pracka på han alla mina tankar och känslor just nu känns lite väl egoistiskt.. Jag klarar det här.. det vet jag!

Hyresvärden ska också att dom måste tapetsera om i köket i gamla jäkla lägenheten så det kommer kosta också.. Tjockis gjorde några riv i tapeten strax innan vi skulle flytta hit.. man har sån tur nu... Vi ska väl försöka hitta någon värdig ägare till henne också. Vi har inte tid eller ork att ge henne uppmärksamheten hon behöver.

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

fruktansvärt nervös

Solen skiner ute och det är faktiskt varmt, iklädd en varm tjockjacka och dubbla byxor iaf, men allt är ju relativt. Har haft en lektion hittils idag, engelska där det var bokrecension på schemat.

Jag sitter med boken framför mig, precis som sju personer till gör. Jag känner hur hjärtat bultar på som om det i vilken sekund som helst bara skulle sprängas i bitar. Det gör det inte. Dom andra berättar om sina böcker och jag försöker att lyssna, kan ju vara intressant och nyttigt tänker jag. Men det går inte.. hör lite av vad dom andra säger men är så nervös och fokuserad på vad jag själv ska säga. Rabblar tyst för mig själv i huvudet att jag läst The Alchemist och vem som skrev den och vad boken handlade om.

Till sist blir det min tur, jag berättar titeln, vem som skrev den och lite vad det handlar om och att jag inte fattade någonting med boken nästan. Jag berättar att boken är tung att läsa, att personen i boken vill hitta sin Personal Legenend och att författaren skriver att allas öden är förskriva av en enda hand, Allah.
Just när författare skriver så, att allt är förutbestämt av Allah, börjar mitt intresse falna. Boken passar säkert andra människor men inte mig.

Jag kommer nästan inte ihåg vad jag sa under redovisningen, minns bara att jag stakade mig på endel ord och att läraren tyckte det var bra att jag tyckte dåligt om boken! Han sa att det gick bra för alla så jag var förmodligen grym :P

Man måste nog vara redo för den här boken och vara öppen. Den tilltalade inte mig speciellt mycket i bokens senare del men andra kanske ser den som intressant!

Jag har inte lektion förens vid 16 tiden. Nu sitter jag hos Robert, han sover och är lite krasslig.

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

skönt med snö, eller hur!

Var barnvakt till mina systersöner från igår till idag kl 15. Jag och Tristan gick över till mamma där vi drack kaffe för att sedan ta en promenad hem till oss där vi drack ännu mera kaffe och hade det trevligt. Pratade om våren! Väl hemma hos syster igen fick vi i oss lite mat sen kände jag för att gå ut i snöyran, den hemska snöyran som så många vill kalla den. Jag skottade ner mängder av snö från taket på hennes uteplats. Jäääklar va snö! haha. Förstår inte varför det inte kryllar med barn ute, rena paradiset med all snö ju! När jag var liten betydde mycket snö himmelriket!

Så snälla lägg ner allt tjat om vintern nu (inkluderar mig också). Vi har blivit belönade med alla årstider så vi inte ska hinna tröttna på dem(!). Men vad gör vi, vi klagar... På vintern är det för kallt och för mycket snö, på sommaren är det för varmt eller regnigt, på våren är det blaskigt och solen kan ligga liiiite för lågt och störa och sen på hösten då klagar vi på geggamojjan och mörket. HERREGUD!! Varför klaga på sånt vi inte kan förändra?

Så, nu fick jag ur mig det :P Jag ska försöka att se alla årstider till det bästa. Alla har ju ändå sin charm, det vackra vinterlandskapet, vårens skönsång och vackra blommor, sommarens värme och höstens sprakande färger!!

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

Städa-dag kanske?

Sitter hos Robert just nu. Vi har hållt på att städa för fullt hos honom och vilket lyster det blev :P Funderar på att kanske städa lite hemma också! När man ändå är igång!

Till kommentaren: Nej hon är inte stereliserad. Jag ville att hon skulle få kattungar först. Men vi får se. Om dem blir lugnare av att sterelisera så blir det nog så.

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Jag orkar inte

Tjockis har börjat kissa lite här och var inne. Mest i soffan. Igår på golvet när jag var bredvid och idag på soffan när jag satt bredvid. Hon kissade allt hon kunde.. Har läst runt på internet och kommit fram till att antingen mår  hon inte bra eller så är hon sjuk och måste till veterinären.

Ska testa lite andra saker först. Man kan använda citrondoft där hon har kissat så går hon inte dit, ställta ut matskålar här och där och ha flera lådor till henne med olika sortes sand. Ganska svårt att ta reda på vad det är när man inte kan förstå vad hon säger... Man kan även stänga in katten i max en vecka med mat, låda och sovplats. På så vis lär hon sig att hon vara ska kissa på lådan eftersom dom aldrig vill smutsa ner sin mat eller sin sovplats. Men de känns lite väl drastiskt.. Man kan även använda ättika istället för citron...

guud va ja hoppas att det löser sig snart. ganska jobbigt

ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

alla hjärtans dag!

idag är det alltså alla HJÄRTANS dag. allas dag!

Hade en tevlig fika med min kära pojkvän innan vi gick och såg Farsan av Fares Fares. Verkligen sevärd. Både komisk, pinsam och sorglig på sina håll. Mest komisk då. Det enda negativa med filmen är två biroller som skådespelar mycket dåligt. Men dom är inte med så länge och allt annat i filmen väger lätt upp det! Så gå och se den ni som inte redan gjort det!

Tänke ge mig på att läsa ut boken till svenskan, Små citroner gula. Lite seg att ta sig igenom men skam den som ger sig :P

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

den varmt omfamnande känslan

det är kallt ute, helt sjukt kallt. Det vet jag eftersom jag vandrade hem med min lillasyster som var här och hälsade på. Jag får nån konstig hemsk känsla i magen när jag är ute och det är mörkt och helt folktomt, fast ser jag folk ute när det är mörkt och sena natten skrämmer dig mig också. Jag tänker vem är ute nu? Måste vara konstiga människor. Jag förstår ju att bara för att man är ute och går i svartanatten är man inte konstig, men jag är bara lite harig av mig.

 Känns som jag är liiite för nära att hamna i mina vanliga hjulsprår nu, måste tillbaka till den härliga varma känslan jag hade i kroppen för kanske fem dagar sen. Den trygga, varmt omfamnande känslan som går från topp till tå. Den självsäkra och trygga Ylva! Snart så. Vill träffa mina vänner också....

Nu ska jag pussa å krama min älskade Anders!!

Ha det underbart!
Over and out

Ha det underbart!//
Ylva

Kom ta min hand

Veckan har gått så fort.
Blir härligt med helg igen! Vill sova ut :) Kom nyss hem från en teater vi var och såg med skolan. Föreställningen heter "Kom ta min hand" och har premiär på lördag. Det är en föreställning med shakespear inspirerade texter, en dansteater. Sevärd faktiskt.


 Man sitter i mitten och scenen är längs sidorna i en av gasklockorna. Mittsektionen där platserna är snurrar runt och gör det möjligt att använda alla sidor i lokalen som scen, riktigt häftigt faktiskt! Det börjar med att alla står bakom varsin pelare så dom inte syns, sen kliver dom ut en och en och avlöser varandra så det ser ut som det bara är en person som går bakom pelarna men ändrar utseende.


Den börjar också väldigt glatt och härligt med orden: ”Det är nåt speciellt med den här dan. Det känns som hjärtat svävade i bröstet, som om jag gick på luft av idel glädje.” Trots att jag inte kan mycket alls om shakespear känner man igen en hel del. Självklart finns det vanligaste citatet med "To be or not to be, that´s the question". En ovanlig föreställning, har inte varit på många men dom flesta är så deprimerande medan den här mestadels var glad och skickligt gjord! Otroligt duktiga skådespelare och fin sång.


Så nu tycker jag självklart ni ska gå och se den! Premiären är på lördag i gasklockorna (tror jag). Kolla på folkteaterns hemsida så kanske det står där! http://www.gavlefolkteater.se/showPage.aspx?id=431 

Ha det underbart! Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

tack tack :)

Vaknade klockan nio, skulle egentligen upp sju och vara i skolan halv nio. Rektorn skulle vara med på lektionen och vi skulle redovisa... Kändes drygt först men sen tänkte jag att jag kan välja att vara arg på mig själv för att jag försov mig eller strunta i det för det är något jag inte kan påverka i efterhand, och ist göra något av dagen! Solen skiner och den är sååå välkommen!! Herregud vilken påverkan den har, jag blir så pigg och glad! Ringde min kära syster men hon svarade inte. så jag funderar på att hälsa på mamma&pappa för det var på tok för länge sen! Så får det bli! Ska bara dricka upp mitt härliga morgon te sen går jag dit! Vill säga att min kära pojkvän är bäst också :) Anders, jag älskar dig! Ha det underbart! Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

mer positiv!

Det var väl egentligen igår jag tänkte efter ordentligt. Förr var jag inte lika glad eller positiv och störde mig lätt på småsaker. Men det hjälper varken mig eller mina nära och kära, som jag gärna vill ska vara det väääääldigt länge till. Så nu sker här en förändring. Jag kommer omge mig med personer som är postiva och glada! Jag ska vara positiv och glad för det smittar av sig! Och allt är ju så mycket roligare då, eller hur? Vill jag minnas att jag satt och snackade skit om folk och klagade på allt eller att jag var glad och skrattade och hade härliga samtal med människorna i min närhet? Självklat det sistnämda! Jag tror man får ut så mycket mer av livet då. Nu ska jag sitta här framför tvn och njuta! Ha det underbart! Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

det där som gnager

Kom nyss hem från en trevlig fika med min bror. Vi pratade om allt möjligt och det var en väldigt uppiggande fika och många tankar väcktes. Tankar som inte ska få stanna som sådana utan göras något åt. Min lärare sa till mig att det är inte jobbigt att gå i skolan, det är inte jobbigt att plugga tills ögonen blöder, det jobbiga är "det där som gnager" det som man inte har utfört. Och så sant som det är sagt. Det är jobbigt att ha projekt och att gå i skolan när man har ouppklarade uppgifter när hjärnan ligger i viloläge och allt känns meningslöst. Man får energi av att göra saker, ta tag i saker. Då slipper man den gnagande känslan och får energi till andra saker, det får en mening. Så skjut inte upp saker, DET tar energi kan jag lova. Gör en liten lista på saker som ska göras, bocka av efter dom är gjorda. Varje avbockning kommer ge ny energi! Nu ska jag kolla runt mer på internet så våra tankar blir mer än bra idéer i huvudet. Ha det underbart! Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

härlig serie

Missade tv4´s nya serie Solsidan i fredags och såg nyss hela avsnittet. Riktigt bra tycker jag, härliga skådisar och bra manus! Längtar så himla mycket efter sommar nu! Visst ska de bli skönt att jobba i sommar men samtidigt skulle jag vilja ha en hel ledig sommar och bara ha det skönt! Men det går tyvärr inte. Det kostar ju lite att bo. Bara att gilla läget.

Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

RSS 2.0