Furuviksparken och Apornas värld- Helt fantastiskt!

Idag har det varit trainingcamp i furuvik för nya och gamla furuvikare. Vi åt tacos, gick på rundvandring, svarade på frågor och hade en trevlig dag/kväll i furuvik :)

Vi hade några föreläsningar också. Jag vet inte hur mycket ni känner till om furuvik därför tänkte jag berätta lite. Det finns en endaste person i hela världen som har blivit "godkänd" av schimpanser som en i deras flock. Hon heter Ing-Marie Person och jobbar i furuvik. En vuxen schimpanshane är drygt 8 ggr starkare än oss människor och skulle kunna döda oss fort. Ingen har någonsin kunnat gå in och umgås och ta blodprover på vuxna schimpanser, men hon gör det! Dom är till 98.6% lik oss människor och kan få samma sjukdomar som vi, en har diabetes 1 och måste få sprutor tre ggr om dagen. När det är dags för den dagliga dosen insulin går schimpanserna mot Ing-Marie och dom pekar på rumpan och låter henne sticka dom för dom förstår att det är för något bra.  Hon har även låtit tre schimpansbäbisar få bo hemma hos henne på grund av att deras mammor blivit ihälslagna och uppätna i sydafrika tror jag det var, helt sjukt. Hon visade många fina bilder men även hemska på allt som händer där nere och hur dom skövlar ut stora regnskogar där aporna lever och så dödar dom aporna för att sälja. Endel köper dom levande och har dom i många reklamer som man kan se på tv. Det är riktigt sjukt, dom där aporna har typ elhalsband på sig dagarna ut. Hon är så duktig på att få fram sitt budskap så tele2 stoppade sin reklam där dom hade apor med.  

Lunds universitet (tror jag det är) har även fått börja forska på schimpanser nu i furuvik och det är en otroligt bra grej. Utan Ing-Marie tror jag inte det hade varit möjligt! Hon gör så grymt mycket bra för aporna i furuvik och nu ska dom bygga upp "Asien", "Afrika" och "sydamerika" där dom ska ha olika djur från dom världsdelarna. Ska bli roligt att se hur fint dom gjort det den 31 maj när parken öppnar.

Åker ni förbi Furuvik i sommar så kom in och upplev den fantastiska miljö som finns där. Åk dom nya attraktionerna, ta ett bad i poolen, för dom yngre kommer det även finnas roliga vattenrushbanor. Det händer så mycket där just nu, så mycket nya saker och jag blir så full av insperation när jag hör dom berätta :)

På måndag ska jag och Katta pimpa våran elbil :P haha

Läs gärna mer om aporna och allt som händer på furuvik just nu: http://www.furuvik.se/huvudmeny/djuren/schimpanserna.aspx


Ha det underbart!
Over and out
Ha det underbart!//
Ylva

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gillar din blogg.

Kolla gärna in min.

Take care (;

2008-05-24 @ 22:09:57
URL: http://beautyangel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0